Usturoiul ameliorează simptomele de răceală şi gripă

1 2 jpg jpeg

Conţine hidraţi de carbon, până la 25%, în care predomină inulina, săruri minerale, iod, siliciu, sulf şi vitamina C. Preparatele pe bază de usturoi au efecte benefice asupra pielii, asupra circulaţiei periferice, precum şi asupra inimii.

În timpul sezonului rece

stimulează sistemul imunitar şi luptă cu gripa şi răceala. Încă de la primele simptome ale răcelii, taie un căţel de usturoi crud în mai multe bucăţi şi consumă-l. În cazul gripei este indicat să pui 1 cataplasmă cu usturoi pe tălpi. Ai nevoie de 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt, pe care îi amesteci cu puţin ulei. Aplică soluţia pe tălpi. Ceaiul de cimbru cu usturoi, de asemenea, este benefic, în caz de tuse. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de cimbru amestecat cu 1 căţel de usturoi. Se bea cel puţin 1 dată pe zi şi se îndulceşte cu miere.

Usturoiul ajută la combaterea afecţiunilor digestive precum digestia grea, bila leneşă, constipaţia. Pentru a alunga tulburările digestive, taie 1 căţel de usturoi în bucăţi mici şi mănâncă-l încet, cu un pic de apă.

Tratamentul cu miere şi usturoi te ajută să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea ficatului. Pentru a prepara soluţia, ai nevoie de 1 borcan de sticlă, 1 căpăţână de usturoi şi miere, petru a umple vasul de sticlă. Curăţă căţeii de usturoi, apoi adaugă-i în vasul de sticlă. Deasupra toarnă mierea, acoperind în totalitate usturoiul. Închide recipientul şi lasă-l să stea 1 săptămână. Consumă câte 1 lingură pe zi.

Usturoiul previne căderea părului, întăreşte rădăcina şi regenerează firele. Amestecă 1 lingură de ulei de ricin, un gălbenuş de ou, 1 linguriţă de miere şi 1 lingură de usturoi pisat. Aplică pe păr amestecul obţinut şi ţine-l 1 jumătate de oră, capul fiind acoperit cu un prosop. Spală părul bine, chiar de mai multe ori, pentru a se duce mirosul. Poţi repeat tratamentul 1 dată pe săptămână.

Durerile reumatice, articulare sau de spate, pot fi tratate cu usturoi. Pisează usturoiul şi aplică-l pe locul dureros. Pune deasupra câteva frunze de pelin proaspăt şi pansează. Lasă peste noapte, iar dimineaţa înlătură.

Dacă vrei să te laşi de fumat, usturoiul este o soluţie bună. Înainte de micul dejun, înghite 2 căţei de usturoi pe stomacul gol, 2 cu suc de lămâie înainte de prânz, şi încă 2 înainte de cină.

Paraziţii intestinali apar atât la copii, cât şi la adulţi. Aceştia ajung în sistemul digestiv prin intermediul alimentelor contaminate, a legumelor nespălate, precum şi din contactul cu animalele. Curăţă 3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert, într-un pahar cu lapte. Se dă în clocot de 2-3 ori. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ, în fiecare dimineaţă, e stomacul gol. Tratamentul durează cel puţin 2 săptămâni.

Datorită conţinutului de arsenic, usturoiul este un remediu eficient împotriva durerilor de dinţi. Pentru calmarea acestora, pisează un căţel de usturoi, adaugă puţină de sare, apoi aplică compoziţia obţinută pe dintele care te doare. De asemenea, pentru o dantură puternică şi sănătoasă, mestecă zilnic, de preferat dimineaţa, câteva bucăţi de usturoi proaspăt.

Usturoiul vine la pachet cu o serie de precauţii şi contraindicaţii. Acesta se va administra cu prudenţă în cazul persoanelor care au arsuri la stomac, cu afecţiuni tiroidiene, precum şi în cazul celor care prezintă sensibilitate gastrică.