Uleiul de măsline, bun pentru sănătate şi frumuseţe

2 jpg jpeg

Previne apariţia cancerului de colon Uleiul de măsline este la fel de eficient în prevenţia cancerului de colon precum fructele şi legumele, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. De aceea, este recomandat să-l consumi în salate, în fiecare zi.

Totodată, ajută şi la prevenirea cancerului de sân, cât şi a celui de piele, datorită conţinutului de luteină şi de vitamina A.

Pentru că este bogat în antioxidanţi şi acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, uleiul de măsline are au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor.

Aceste ingrediente ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, cât şi la menţinerea densităţii osoase. Acest lucru înseamnă că uleiul de măsline previne apariţia osteoporozei, boală frecventă mai ales la femeile trecute de 50 de ani.

Dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline, riscul de a face o boală de inimă ester redus semnificativ. Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard spun că acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase. Ele previn inflamarea vaselor de sânge şi scad tensiunea arterială.

Ai firele despicate şi îţi cade părul? Ei bine, scapi de probleme dacă aplici ulei de măsline călduţ pe tot scalpul şi pe toată lungimea firului de păr, în fiecare seară, timp de două săptămâni. Ţii remediul timp de jumătate de oră, după ce, în prealabil, ţi-ai acoperit capul cu un prosop. Apoi te speli bine pe cap.