Trucuri utile ca să păcăleşti foamea

1 2 jpg jpeg

Bea apă sau sucuri din fructe înainte de masă

Bea un pahar de apă plată (250 de ml) sau de suc din citrice proaspăt stoarse cu jumătate de oră înainte de fiecare masă, astfel vei mânca mai puţin. Nu doar că te vei hidrata, însă citricele sunt bogate în vitamina C, ceea ce îţi va întări sistemul imunitar.

Un alt truc pentru a păcăli foamea este să bei dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar mare de apă în care ai adugat câteva rondele de lămâie/lime sau o linguriţă de oţet de mere. Această metodă are efect diuretic, intensifică arderile metabolice şi te ajută să elimini toxinele din corp.

La micul dejun

Serveşte micul dejun imediat ce te-ai trezit şi nu sări niciodată peste el. În felul acesta vei scăpa de ,,atacurile'' de foame şi de tentaţiile dulci dintre mese.

Consumă fructe şi legume între mese

Între cele trei mese principale ale zilei, poţi ronţăi un măr sau chiar legume precum morcovi sau castraveţi. Secretul este să le mesteci îndelung şi vei simţi în scurt timp cum foamea se va domoli.

Alege supă la masa de prânz

Consumul de lichide umple stomacul şi atenuează senzaţia de foame, astfel că vei mânca mai puţin la felul principal. De asemenea, supa poate fi înlocuită cu o salată verde.

NU uita de proteine

Doar o dietă bogată în proteine te poate ajuta să-ţi păstrezi o greutate echilibrată şi un tonus fizic excelent, având o piele tânără şi elastică. Consumă carne, peşte, ouă, lapte şi legume, toate în cantităţi moderate. De asemenea, consumul de proteine este ideal pentru a evita balonarea şi nu se transformă în zahăr.