Trucuri de viaţă lungă

2 jpg jpeg

Trucuri de viaţă lungă - Alearga!

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, femeile care obişnuiesc să practice jogging-ul trăiesc cu 5 ani şi 7 luni mai mult decât cele care nu o fac. De asemenea, un alt studiu sugerează că persoanele care aleargă, în medie, de 2-3 ori pe săptămână, trăiesc mai mult decât cei care nu o fac. Practicarea acestui tip de activitate fizică întăreşte inima şi scade nivelul de colesterol din sânge.

Atenţie la greutate!

Conform unui studiu realizat de Universitatea Washington, persoanele obeze de 40 de ani trăiesc cu un un an şi patru luni mai puţin decât cele cu o greutate normală.

Printre afecţiunile asociate cu obezitatea se numără boala coronariană, hipertensiunea, diabetul şi accidentul vascular cerebral, susţin specialiştii.

Trucuri de viaţă lungă - Fara tigari!

Femeile care nu au fumat niciodată trăiesc cu 7 ani şi 2 luni mai mult decât fumătorii înrăiţi şi cu 5 ani mai mult în cazul fumătorilor ocazionali, arată un studiu german.

Pe de altă parte, persoanele care au renunţat cu succes la fumat au şanse să trăiască la fel de mult precum nefumătorii.

Renunţă la carnea roşie procesată!

Persoanele care au consumat mai puţin de 300 de grame de carne roşie zilnic (de-alungul vieţii), îşi prelungesc durata de viaţă cu un an şi nouă luni faţă de cei care au depăşit cantitatea de carne sus menţionată, se arată într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

De asemenea, medicii susţin că pericolul major se află în carnea procesată, crenvurştii şi baconul, de exemplu, care conţin grăsimi saturate.

Totuşi, pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă, se recomandă consumul de carne roşie de 2-3 ori pe săptămână, cu condiţia ca aceasta să provină din surse sigure şi verificabile.