Topul celor mai periculoase mezeluri din magazin

1 2 jpg jpeg

Se pare că mezelurile nu sunt bogate în substanţe nutritive, ele doar arată şi miros bine, de aceea este bine să ne ferim de ele. Am ajuns în era, în care mâncăm de plăcere, dar nu ne mai hrănim, iar asta poate fi periculos pentru noi, dar mai ales pentru copiii noştri, care sunt în continuă dezvoltare. Mezelurile, bogate în chimicale şi grăsimi, reprezintă o cauză a obezităţii şi a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul românilor. De asemenea în compoziţia acestor alimente se găseşte carne de calitate proastă, cum este cea dezosată mecanic.

Topul celor mai periculoase mezeluri din magazin - crenvurştii

Crenvurştii sunt şi ei foarte toxici, putând fi cauza toxiinfecţiilor alimentare, dacă nu sunt păstraţi cum trebuie. Pieliţe, grăsimi şi o cantitate mare de MDM (tocătură din resturi de carne de tot felul, cum sunt tendoanele, adică cea mai slabă carne în proteine) se găsesc în compoziţia lor, iar culoarea fragedă a crenvurştilor este dată de o gamă întreagă de E-uri.

Salamurile, printre cele mai periculoase mezeluri, tind să nu aibă mai nimic din ceea ce seamănă cu alimentele cu care suntem obişnuiţi. Sunt pline de aditivi care imită gusturile condimentelor, de coloranţi, soia şi toate E-urile care fac aceste alimente să arate bine, să miroasă bine şi să se păstreze pe o perioadă cât mai lungă, ceea ce le face foarte periculoase pentru sănătatea noastră.

Kaizerul şi şunca ţărănească se încadrează printre cele mai periculoase mezeluri, deoarece conţin o cantitatea foarte mare de coloranţi, urme de oase, şorici, tendoane, carnea fiind o raritate în aceste produse.

Cu toate acestea nu înseamnă că toate mezelurile de pe piaţă sunt periculoase. Produsele tradiţionale pot fi foarte bune, chiar dacă sunt un pic mai scumpe merită atunci când vă este pusă sănătatea în pericol.

Topul celor mai periculoase mezeluri din magazin- parizerul

„Preparatele din carne (de exemplu, cârnaţi, salamuri, muşchiuleţ, jambon), dar şi pasta de mici şi carnea tocată, pot conţine şorici, grăsimi, tendoane, organe (urechi, stomac) şi aditivi alimentari pentru reţinerea apei (guma caragenan (E 407), coloranţi, carmin (E 120), polifosfaţi (E 452), amidon (E1.404) şi soia (făină, texturate proteice)”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti pentru adevarul.ro.

Cele mai periculoase mezeluri conţin şi multă apă, iar pentru a putea fi folosită în mezeluri, este nevoie de un gelifiant, E407, care reţine apa şi care este responsabil cu apariţia cancerului colorectal, aşa cum demonstrează studii recente. Mezelurile mai conţin multe grăsimi saturate care îngraşă şi cresc nivelul colesterolului.

Printre cele mai periculoase mezeluri - parizerul este foarte nociv, deoarece conţine şorici şi slănină de porc în concentraţie de 80%, 10% MDM, oase măcinate în carnea dezosată mecanic. Coloranţii şi E-urile, care dau gust şi culoare nu lipsesc, cum sunt E250 şi E251, care dau nuanţa rozalie mezelurilor şi le face să arate delicioase şi sunt cancerigene.