Topul celor mai bogate alimente în fier

1 2 jpg jpeg

In topul celor mai bogate alimente in fier se afla ficatul

Ficatul de vită, cât şi rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier. Poţi consuma câte o porţie, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunţi cu deficit de fier în organism.

Alimente bogate in fier - Carnea slabă, roşie

Carnea de vită este o sursă bună de fier. De exemplu, în 100 de grame de carne slabă de vită se găsesc cinci miligrame de fier, de două ori mai mult decât în carnea albă. Cel mai indicat este grătarul de vită.

Alimente bogate in fier - Fructele de mare

O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt şi midiile, dar şi stridiile. Şi peştele precum tonul, sardinele, dar şi heringul sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.

Alimente bogate in fier - Ciocolata

Ciocolata care conţine mai mult de 70% cacao este, de asemenea, o sursă importantă de fier. Este suficient să mănânci două pătrăţele pe zi. Astfel, organismul tău nu doar că nu va duce lipsă de fier, dar tu îţi vei satisface şi pofta de dulce, fără să abuzezi de dulciuri.

In topul celor mai bogate alimente in fier se afla si cimbrul

Ştiai că aromatul cimbru este o sursă importantă de fier? În 10 grame de cimbru se găsesc 3 miligrame de fier. Aşadar, nu te feri să foloseşti cimbru pentru a da gust mâncărurilor tale ori de câte ori ai ocazia.

Alimente bogate in fier - Lintea

Lintea, mazărea, dar şi fasolea sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier. Aceste legume sunt garnitura excelentă pentru o friptură de vită, o altă sursă importantă de fier.