Top 10 beneficii ale consumului de varză

1 2 jpg jpeg

Tratează ulcerul

Consumul de varză este recomandat în cazul ulcerului deoarece este un antiacid eficient. Aminoacizii din sucul de varză au rolul de “a căptuşi” stomacul şi intestinul subţire. Complexul de vitamine al verzei inhibă secreţia excesivă de acid gastric, nivelul vitaminic din corp este refăcut şi previne hemoragiile. Tratează ulcerul varicos

Varza poate fi folosită şi extern. Sub formă de cataplasme, vindecă plăgile, crăpăturile pielii, ulcerul varicos, chiar şi hemoroizii. Are rol cicatrizant şi reface ţesuturile afectate.

Compusul sulfuros din această legumă-minune se combină cu o enzimă a corpului şi creează glucoză şi produşi reactivi. Aceştia au proprietăţi detoxifiante asupra celulelor canceroase. Astfel, e un excelent medicament pentru a preveni cancerul de colon.

Acest nutrient luptă împotriva infecţiilor cauzate de deficienţa de sulf. Când organismul are o astfel de deficienţă, infecţiile microbiene sunt declanşate, iar rănile se vindecă greu. În plus, sulful contribuie şi el la vindecarea ulcerului stomacal.

Beta-carotenul conţinut de varză e un antioxidant care menţine sănătatea ochilor, previne degenerarea maculară, cataracta sau alte afecţiuni cauzate ochilor de înaintarea în vârstă.

Funcţiile cognitive şi concentrarea sunt stimulate intens şi, astfel, este îmbunătăţit randamentul cerebral. Sunt protejate straturile de mielină are nervilor, se oferă protecţie împotriva leziunilor neuronale, se previne sindromul Alzheimer şi demenţa.

Conţinutul de potasiu reglează presiunea arterială, se diminuează riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral, relaxează vasele sanguine şi ajută sângele să circule mai bine.

Consumul de varză purifică sângele deoarece stimulează eliminarea toxinelor din corp. Ansamblul de vitamina C şi sulf detoxifiază corpul, eliminând mai ales acidul uric care dă naştere unor boli precum artrita, calculii renali, eczeme etc. Prin detoxifiere, organismul poate scădea în greutate, se accelerează metabolismul. În plus, varza este foarte hrănitoare şi are un număr mic de calorii.

Având în vedere complexul de calciu, magneziu şi potasiu conţinut de varză, se completează procesul natural de protecţie a oaselor şi se previne astfel instalarea osteoporozei sau degradarea osoasă.

Când varza fermentează, leguma eliberează în corp acid lactic care ajută la ameliorarea durerilor musculare. Pe lângă aceste beneficii de top ale consumului de varză, leguma-minune remediază problemele constipaţiei (bogată în fibre alimentare, reglează flora intestinală, elimină reziduurile din colon), calmează nevralgiile (decongestionează locurile afectate, tratează diverse răni sau dureri cauzate de anumite lovituri etc.), reduce crizele de astm (dacă este aplicată pe piele pentru 5 ore sau dacă este băută sub formă de suc), previne şi tratează scorbutul, depresia, gripa, bronşitele etc.