Supă de ciocolată! Desertul de weekend
Reţetă de supă de ciocolată
Ingrediente Pentru crutoane
400g brioşe
150g unt sărat, topit
100g zahăr brun
1 linguriţă scorţişoară
Pentru supă
500ml lapte
500ml de smântână pentru frişcă
400g ciocolată neagră
1 lingură făînă de porumb
1 lingură pudra de cacao
2 gălbenuşuri de ou 50ml lapte
Supă de ciocolată. Mod de preparare
Pentru crutoane
Taie brioşele în cubuleţe cu latura de 2 centimetri. Înmoaie-le în untul topit, apoi tăvăleşte-le prin zahăr şi scorţişoară. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade şi une crutoanele într-o tavă, pe hârtie de copt. Coace timp de 8 minute, până când devin crocante.
Pentru supă
Încălzeşte laptele şi smântână într-o tigaie mare până când totul începe să fiarbă.
Rupe ciocolată în bucăţele şi adaugă în amestecul cald. Lasă să se topească. Pune într-un vas pudra de cacao, făînă de porumb şi gălbenuşurile, alături de 50ml de lapte rece şi amestecă până când se formează o pastă. Adaugă pastă în supă caldă şi bate în continuae, până se îngroaşă. Serveşte supă într-un vas cald cu crutoane deasupra.