Supă de ciocolată! Desertul de weekend

Supă de ciocolată png

Reţetă de supă de ciocolată

Ingrediente Pentru crutoane

400g brioşe

150g unt sărat, topit

100g zahăr brun

1 linguriţă scorţişoară

Pentru supă

500ml lapte

500ml de smântână pentru frişcă

400g ciocolată neagră

1 lingură făînă de porumb

1 lingură pudra de cacao

2 gălbenuşuri de ou 50ml lapte

Supă de ciocolată. Mod de preparare

Pentru crutoane

Taie brioşele în cubuleţe cu latura de 2 centimetri. Înmoaie-le în untul topit, apoi tăvăleşte-le prin zahăr şi scorţişoară. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade şi une crutoanele într-o tavă, pe hârtie de copt. Coace timp de 8 minute, până când devin crocante.

Pentru supă

Încălzeşte laptele şi smântână într-o tigaie mare până când totul începe să fiarbă.

Rupe ciocolată în bucăţele şi adaugă în amestecul cald. Lasă să se topească. Pune într-un vas pudra de cacao, făînă de porumb şi gălbenuşurile, alături de 50ml de lapte rece şi amestecă până când se formează o pastă. Adaugă pastă în supă caldă şi bate în continuae, până se îngroaşă. Serveşte supă într-un vas cald cu crutoane deasupra.