Sucuri şi ceaiuri care „curăţă“ vasele de sânge

2 jpg jpeg

Astfel, sedentarismul, kilogramele în plus, fumatul, stresul, un nivel mărit al colesterolului, hipertensiunea arterială sunt doar câţiva factori care influenţează înfundarea arterelor. De aceea, trebuie să ai mare grijă la ceea ce mănânci şi la ceea ce bei.

Deşi există medicamente care scad colesterolul, pe lângă acestea, poţi apela la ceaiuri şi sucuri care contribuie la îndepărtarea plăcii şi scăderea trigliceridelor. Iată câteva exemple!

Ceai de păducel

Consumul de păducel contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular, având acţiune cardiotonică, reglează ritmul cardiac, normalizează valorile tensiunii arteriale şi pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, păducelul favorizează circulaţia sângelui la nivel central şi periferic, prevenind apariţia aterosclerozei şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Păducelul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Ceai de muşeţel

Muşeţelul este una dintre cele mai populare plante atunci când vine vorba de tratarea diverselor afecţiuni, având în primul rând proprietăţi digestive şi de calmare.

Totuşi, planta are şi rol dilatator şi antiinflamator, astfel că influenţează pozitiv sănătatea venelor şi arterelor, facilitând circulaţia sangvină.

Ţelina

Ţelina este bogată în vitaminele A, C şi E şi minerale precum zinc, seleniu, componente care contribuie la menţinerea sănătăţii arteriale. În plus, ţelina conţine ftalidă, un compus care relaxează muşchii din jurul inimii şi stimulează dilatarea vaselor de sânge.

Ţelina este, de asemenea, şi un aliment purificator, întrucât încurajează eliminarea toxinelor şi a surplusului de lichide, având şi proprietăţi laxative.

Pere

Acest fruct revigorant reglează tensiunea arterială şi are efecte vasodilatatoare datorită conţinutului său bogat în potasiu, un mineral care previne şi formarea cheagurilor de sânge.

Pentru că perele sunt bogate în apă, acestea sunt o opţiune excelentă pentru a le consuma sub formă de suc. Dacă perele sunt organice, consumă-le cu tot cu coajă.

Ananas

Ananasul proaspăt este recomandat spre consum după mesele copioase, bogate în carne, deoarece deblochează conglomeratele alimentare din stomac şi înlătură durerile digestive. La fel ca perele, ananasul este bogat în potasiu şi menţine stabilă tensiunea arterială.

Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care împiedică formarea cheagurilor de sânge responsabile de tromboze şi acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.