Ştii cât de sănătoasă este ceapa?

1 2 jpg jpeg

Această legumă se bucură de veritabile proprietăţi antiseptice şi antibacteriene şi asta datorită cantităţii de sulf regăsită în componenţa ei. În plus ajută organismul să scape de radicalii liberi, având o doză crescută de antioxidanţi. Dacă te confrunţi cu probleme respiratorii atunci sucul de ceapă este foarte util, mai mult de atât substanţele pe care le conţine sunt eficiente şi împotriva diabetului ,colesterolului, arteritei şi împotriva afecţiunilor cardiace.

Ceapa alungă starea de greaţă

2 jpg jpeg

Încă din cele mai vechi timpuri legumele şi fructele au fost folosite pentru a hrăni organismul şi ulterior pentru a trata o serie de afecţiuni.

Senzaţia de vomă este una dintre neplăcerile cu acre cel puţin o dată în viaţă te-ai confruntat.

Astfel că, data viitoare va fi bien să ai la îndemână o ceapă şi vei scăpa de această neplăcere.

Cum te ajută ceapa să scapi de senzaţia de vomă? Foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe şi să le treci prin storcător. Apoi fă un ceai de mentă şi după ce s-a răcit consumă 2 linguriţe de ceai de ceapă apoi după 2-3 minute consumă 2 guri de ceai de mentă şi repetă procedura până când senzaţia a dispărut complet.

Dacă tusea nu îţi mai dă pace, tot ceapa te poate ajuta şi anume trebuie să cureţi o ceapă de mărime medie, să o înjumătăţeşti şi să pui peste ea zahăr şi să o lasi în jur de 20 de minute până când începe să îşi lase zeama.

Consumă apoi zeama respectivă şi vei vedea cum tusea va dispărea ca prin minune. Este bine de precizat faptul că atunci când eşti răcit şi apelezi la tratamente naturiste este indicat să nu fumezi şi să nu consumi alcool.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ceapa roşie AICI

Ceapa reduc febra

Dacă simţi că aerul din casă este plin de microbi sau particule de praf, strănuţi din ce în mai des, atunci taie o ceapă rondele şi lasă-le prin cameră. Vei observa cum doar după câteva minute pe suprafaţa lor se va acumula toate impurităţile din aer.

În caz de febră, aplică felii de ceapă proaspăt tăiată pe tălpile unse în prealabil cu ulei de cocos şi apoi fixează-le cu folie de aluminiu şi ulterior cu ciorapi. Lasă-le aşa peste noapte, şi nu doar că vei scăpa de febră, dar vei reuşi să elimini şi o cantitate bună de toxine din organism.

Ceapa se bucură şi de adevărate proprietăţi antiseptice, astfel că, dacă aplici o felie de ceapă pe suprafaţa unei răni, acesta se va vindeca mult ami repede şi va opri eventuala sângerare. O ceapă tăiată cubuleţe şi apoi pusă la fiert, va ameliora colicii copilului tău.

...dacă ştergi cu o felie de ceapă fierul de călcat vei preveni ruginirea lui?

...sucul de ceapă aplicat la rădăcinile părului stimulează creşterea acestuia?

...sucul de ceapă îndepărtează moliile?

...dacă pui nişte ceapă roşie lângă un avocado acesta nu va oxida?