Reguli de urmat când ţii post

1 2 jpg jpeg

Nu consuma acelaşi produs la toate mesele În ceea ce priveşte alimentele permise în post, există anumite reguli pe care trebuie să le respecţi. În primul rând, nu mânca aceleaşi produse dimineaţa, la prânz şi seara. La micul dejun, poţi mânca fructe şi o felie de pâine cu miere, la prânz o tocană de ciuperci (bogate în proteine) şi o supă de legume, iar seara o salată sau paste. Mai poţi opta pentru orez, legume fierte, fructe, mâncare de dovlecei şi de cartofi. Ai grijă să nu combini cartofii cu pâinea ori pastele cu cartofii la aceeaşi masă, pentru că favorizează acumularea kilogramelor în plus.

Nu uita de cei doi litri de apă, zilnic

În perioada postului, ai grijă să te hidratezi. Astfel, nu uita să bei cel puţin doi litri de apă pe zi. Ai grijă, de asemenea, să iei trei mese pe zi şi două gustări între ele. De asemenea, este foarte important să nu consumi multă sare. Înlocuieşte pe cât posibil sarea cu condimente (cimbru, busuioc, oregano, rozmarin)

În zilele cu dezlegare, poţi bea un pahar cu vin, fie la cină, fie la prânz, datorită beneficiilor pentru sănătate (scade colesterolul, previne apariţia unor tipuri de cancer şi a pietrelor la rinichi).

La fel de indicat este şi peştele. Alege în zilele cu dezlegare un meniu bazat pe peşte gras (somon, hering, macrou, ton), pentru că este un puternic imunostimulator şi-ţi reface rezerva de proteine pe care în mod obişnuit le luai din carne.