POST NEGRU, doar cu acordul medicului

1 2 jpg jpeg

Postul este o metodă perfect naturală de vindecare, principala lui acţiune fiind cea de curăţare, de purificare, de odihnire a anumitor organe.

Postul negru este ţinut doar cu apă, absolut necesară pentru a evita deshidratarea şi pentru ca toxinele din corp să se elimine mai uşor prin rinichi şi piele.

Majoritatea oamenilor cred că, dacă omit o masă, nu le va fi bine. Omul poate trăi însă fără hrană multe zile, rezervele interioare pentru aceasta fiindu-i suficiente.

În acest sens, sunt oameni care au ţinut post negru timp de 40 de zile, pentru a se vindeca de boli grave sau pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu.

Totuşi, postul negru de lungă durată trebuie ţinut sub supravegherea unui specialist, care să determine constituţia individuală şi să transmită recomandările necesare.

La începutul postului pot apărea diverse manifestări neplăcute, cum ar fi dorinţa puternică de a mânca, senzaţii uşoare de leşin, dureri de cap, palpitaţii etc. Acestea sunt, de fapt, simptome normale ale postului şi vor dispărea în scurt timp.

De multe ori, persoanele la care apar aceste tulburări sunt tocmai cele care au mai mare nevoie de post. Aceasta arată că au acumulat o mare cantitate de reziduuri şi de impurităţi în sânge.

Postind, corpul devine armonios, se mişcă uşor, pielea devine albă şi catifelată.Pentru a elimina toxinele din corp, în timpul postului este indicat să se consume apă caldă (fiartă şi uşor răcită).

Revenirea din postul negru se face gradat, la început consumând mai mult hrană lichidă şi ulterior trecând la mâncăruri mai consistente.

Perioada de revenire din post trebuie să dureze atât timp cât a durat şi postul, pentru a feri organismul de şocuri şi pentru a-l face să revină treptat la alimentaţia normală.

Postul Crăciunului durează 40 de zile

Postul Naşterii Domnului sau al Crăciunului aminteşte de postul patriarhilor din Vechiul Testament. Acest post ţine 40 de zile, de la 15 noiembrie, la 25 decembrie.

Se posteşte de carne, ouă şi brânză. Lunea, miercurea şi vinerea se consumă bucate fără ulei şi fără vin.

Marţea şi joia se face dezlegare la ulei şi vin. Sâmbăta şi duminica, până la 20 decembrie, se face dezlegare la ulei, vin şi peşte.

Soia, alimentul ideal în post Leguminoasele sunt alimentele cele mai bogate în proteine: soia 35-40 %, fasolea 22-27 %, mazărea 26-30 %, lintea 26-30 %, spre deosebire de carne, care nu depăşeşte 23 % (curcanul).

Cu deosebire soia concentrează foarte multe substanţe nutritive, într-un echilibru perfect. Trebuie să ştiţi însă că, faţă de produsele din soia expandată (cuburi, granule, şniţel), soia boabe este mai sănătoasă, pentru că nu a fost supusă prelucrării industriale.

Administraţia alimentelor şi medicamentelor din SUA recomandă consumul a 25 de grame de proteine de soia pe zi, care se găsesc în:

- o jumătate de cană de soia boabe înmuiată;

- trei sferturi de cană de soia boabe fiartă;

- o cană de brânză de soia (tofu);

- trei sferturi de cană de sos de soia;

- o cană de soia expandată (cuburi sau granule).

Tofu scade colesterolul

Din soia se poate obţine o mare varietate de produse. Uleiul de soia şi brânza de soia (tofu) au proprietăţi terapeutice importante, coţin acizi graşi polinesaturaţi, care scad colesterolul şi previn bolile cardio-vasculare.