Orele la care trebuie să mâncăm

Orele la care trebuie să mâncăm - micul dejun (ora 7:00 şi 9:00)
Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, pentru că îşi furnizează o mare parte din energia pe care o consumi zilnic. Micul dejun ar trebui mâncat la puţin timp după ora 7 (momentul indicat de cercetători ca fiind cel mai potrivit fiind 7.11) şi poate fi format din lactate (lapte, iaurt, brânzeturi), ouă, cereale, pâine şi fructe.
Ideal ar fi ca micul dejun să fie servit în fiecare zi, la aceeaşi oră, imediat după ce te-ai trezit. Nu mânca niciodată după ora 10:00.
Orele la care trebuie să mâncăm - prânzul (orele 12:00 şi 15:00)
Masa de prânz trebuie să fie şi ea consistentă. Poţi alege fie carbohidraţi (pâine, cartofi, orez), fie proteine (carne, ouă, peste, mazăre, fasole), fibre (pâine, cereale) sau poţi opta pentru o salată bună sau o supă. De obicei, prânzul poate oscila între orele 12 şi 15, în funcţie de timpul liber al fiecăruia, în aşa fel încât să te poţi bucura în linişte de masă.
Dacă îţi doreşti să slăbeşti, este indicat să eviţi consumul aperitivelor de orice fel, deserturile, lactatele şi pâinea.
Orele la care trebuie să mâncăm - gustarea (ora 16:00)
Poate conţine un pătrat de ciocolată neagră sau două fructe uscate.
Orele la care trebuie să mâncăm - cina (orele 18:00 - 19:00)
În cazul cinei, alimentele nu trebuie consumate după ora 19:00, ci în intervalul 18:00 - 18:30, fiind recomandat să alegi alimente uşor digerabile. Poţi opta pentru carne slabă, salate de fructe sau legume, peşte sau fructe de mare.
Dacă vrei să îţi menţii silueta, nu mânca seara legume şi alimente care conţin carbohidraţi. Dacă mănânci la ore foarte târzii, vei avea probleme de digestie, aşa că cel mai bine este că ultima masă să fie cu câteva ore înainte de a merge la culcare.
De asemenea, secretul în cazul cinei este să consumi mai puţine calorii decât la prânz, astfel încât aportul de calorii să fie distribuit echilibrat pe parcursul întregii zile.