Mituri despre cafea
Cafeaua are un conţinut important de antioxidanţi şi nu este de ajutor doar în momentele de oboseală. Se spune, de asemenea, că această băuură te ajută să previi apariţia unor anumite afecţiuni.
Cafeaua are efect laxativ
Într-adevăr, dacă suferi de constipaţie, poţi apela la o cană de cafea, căci această băutură are efect laxativ. Datorită unor compuşi care se găsesc în cafea, aceasta stimulează contracţiile intestinului.
Mituri despre cafea: te trezeşte din mahmureală
Cafeaua este unul dintre remediile la care apelează frecvent cei care se trezesc cu mahmureală. Ei bine, se pare că nu este o tactică eficentă, căci nu reduce efectele mahmurelii, spune un studiu.
O cercetare din 2009 a examinat efectele cafeinei asupra unor cobai care fuseseră îmbătaţi. Cobaii trataţi cu cafea au fost într-adevăr mai alerţi decât cei cărora nu le-a fost administrată băutura, însă aveau dificultăţi să găsească drumul în labirintul pe care, fără alcool, îl traversau fără probleme.
Cafeaua reduce stresul
Ţi s-a întâmplat să auzi că această băutură este benefică pentru a alunga stările de stres şi anxietate. Ei bine, nu este chair aşa. Cafeaua, datorită cofeinei, are un efect anergizant asupra organismului şi dacă o consumi în perioadele stresante nu faci altceva decât să te agiţi mai tare.
Mituri despre cafea: favorizează apariţia insomniilor
Această afirmaţie este parţial adevărată. Efectele cofeinei, cea responsabilă pentru apariţia insomniilor se simt între opt şi zece ore de la administrarea cafelei.
Aşadar, dacă tu bei o ceaşcă de cafea dimineaţa, nu vei avea motive de îngrijorare. Îţi poate cauza probleme cu somnul dacă o bei seara. De asemenea, cafeaua reduce riscul de apariţie a maladiei Parkinson.