Lista alimentelor care pot cauza dureri articulare

1 2 jpg jpeg

Roşiile

Dacă ai obiceiul să consumi roşii zi de zi, trebuie să ştii că acestea pot să favorizeze apariţia durerilor articulare. Deşi roşiile sunt de obicei considerate a fi antiinflamatoare, cei care suferă de artrită pot să aibă de suferit din cauza acestor legume.

Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au realizat un studiu la care au participat 2.051 de oameni care aveau artrită. Un procent de 20% dintre cei care au consumat roşii au spus că durerile s-au întensificat, în umra consumului acestor legume.

Apoi au analizat datele de la 12.720 de oameni care nu au artrită sa gută şi au constatat că tomatele au dus la creşterea nivelului de acid uric din organism, fapt care poate creşte riscul de apariţie a acestor probleme de sănătate. De aceea, este important să nu consumi roşii în exces, dacă suferi de gută. Totodată, trebuie să te asiguri că nivelul de acid uric este în limite normale.

Ulei de soia

Acizii graşi Omega-6 care se găsesc în uleiul de soia, dar şi în uleiul de porumb şi cel de floarea-soarelui pot favoriza apariţia durerilor articulare, susţin unele studii. De aceea, nu este indicat să faci exces de astfel de uleiuri, mai ales dacă suferi de probleme cu articulaţiile.

Alimentele bogate în zahăr

Ştim cu toţii că excesul de zahăr dăunează sănătăţii, pentru că poate duce la apariţia mai multor afecţiuni, printre care diabetul şi bolile de inimă.

În plus, potrivit unei cercetări publicate în Americal Journal of Clinical Nutrition, excesul de zahăr poate să favorizeze şi apariţia durerilor articulare.

Ce alimente ne menţin articulaţiile sănăatoase

Printre alimentele care ne menţin articulaţiile sănătoase se numără peştele gras, bogat în acizi graşi Omega-3, cât şi lactatele, bogate în calciu şi vitamina D. La fel de benefice sunt şi merele, broccoli, migdalele şi ghimbirul.