Fructele care îngraşă cel mai mult

1 2 jpg jpeg

Fructele sunt alcalinizante şi răcoritoare, cu excepţia unor specii tropicale, precum avocado, care au proprietăţi încălzitoare. Fructele te ajută să slăbeşti, dar doar cu câteva condiţii. Fiind uşor de digerat şi metabolizat, acestea se mănâncă doar pe stomacul gol.

Multe fructe trec prin stomac direct în duoden, pentru a fi digerate la nivelul acestuia, ceea ce înseamnă că, lăsând fructul la urmă, după masă, el va sta şi va aştepta în stomac până când celelalte alimente vor fi digerate. În tot acest timp, bacteriile îl atacă şi îl fermentează, extrăgându-i toate substanţele nutritive şi lăsând în urmă gaze şi resturi metabolice.

O eficientă curăţare a traiectului digestiv se face doar cu fructe proaspete, pe o durată de 7 zile, fructele fiind consumate pe stomacul gol sau ca o masă separată. Pentru curăţare sau slăbire, este bine să mâncaţi un singur tip de fructe timp de o săptămână. Alegeţi dintre fructe ca: pepene verde, lămâie, grepfrut, măr, struguri negri, fructe despre care se cunoaşte faptul că au mai puţine calorii şi ajută în curele de slăbire. Oricum, este bine să consumaţi alimente de sezon pentru un aport cât mai mare de vitamine.

Fructele care îngraşă cel mai mult – fructe care ajută la slăbit şi fructe care îngraşă

Atunci când vreţi să faci o cură de detoxifiere sau să slăbiţi câteva kg folosind fructe în dietă, este bine să ştiţi că nu toate fructele ajută la slăbit. Din contră, sunt fructe care îngraşă. Iată fructele care îngraşă cel mai mult şi care trebuie evitate atunci când sunteţi la cură. Chiar dacă fructele sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale, unele dintre ele nu trebuie consumate foarte des sau în diete.

În topul fructelor care îngraşă cel mai mult sunt: avocado (jumătate de fruct are 150 de calorii), mango (jumătate de fruct are 135 de calorii), bananele (o banană are 115 calorii), prunele. Atunci când cura de slăbire este însoţită de efort fizic, aceste fructe sunt necesare de două ori pe săptămână, datorită conţinutului bogat în grăsimi sănătoase (din fructele avocado), potasiu şi magneziu, mai ales din banane.

Fructele care îngraşă cel mai mult – alege fructele de sezon care te ajută să slăbeşti

Aşadar, consumul de banane în diete ar trebui moderat, precum şi consumul de nuci de cocos, care şi ele au multe calorii, cam 100 de calorii la 15 grame de fulgi de cocos. Curele de slăbire eficiente sunt cele urmate de efort fizic, iar atunci aceste fructe pot fi consumate cu grijă. Curele de slăbire din timpul verii se fac, cel mai bine, cu fructe ca: pepenele verde, pere, mere, fructe de pădure, gen afine. Toamna se profită din plin de strugurii negri, iar iarna curele cu ajutorul grepfrutului şi lămâii sunt cele mai eficiente.