Fructe indicate pentru cei cu anemie

1 2 jpg jpeg

Anemia afectează toate persoanele care nu se hrănesc corespunzător şi este caracterizată de lipsa celulelor roşii din organism. În cazurile mai grave, organismul este împiedicat să producă celule roşii, astfel apărând defecte sau anemia poate apărea şi în urma unei pierderi masive de sânge.

Oricare ar fi cauza, anemia poate fi corectată în primul rând prin nutriţie. Natura oferă o gamă largă de alimente, precum fructele şi legumele, prin care se pot trage substanţele nutritive pentru a repara boala.

Anemia este asociată cu lipsa acidului folic, lipsa vitamine B12 şi lipsei de fier. Iată câteva dintre fructele indicate pentru cei cu anemie, pe care să le consumi cât mai des. Anemia trebuie supravegheată de un doctor specialist, care să îşi dea acordul în ceea ce priveşte consumul de fructe pentru anemie.

Fructe indicate pentru cei cu anemie – dieta în anemie trebuie să conţină fructe, legume şi seminţe crude

Dieta în anemie se începe, de cele mai multe ori, cu consumul de fructe şi legume cu conţinut ridicat de fier, apoi se continuă cu seminţe şi nuci, lapte şi carne roşie. Ce fructe să consumi pentru a asimila cât mai multe vitamine şi fier?

Bananele sunt printre cele mai importante surse de vitaminele A, C, E,K şi complexul de vitamine B, dar şi o importantă sursă de acid folic şi fier. Astfel că banana este un puternic stimulant pentru producţia de hemoglobine în sânge, deci ajută persoanele care suferă de anemie.

Căpşunele sunt alte fructe importante pentru tratarea anemiei, datorită conţinutului bogat în acid folic, fibre alimentare, vitaminele B5, B6, C, K, potasiu. Ajută la fluidizarea şi purificarea sângelui.

Fructe indicate pentru cei cu anemie – corcoduşele, foarte importante în prevenirea şi tratarea anemiei

Corcoduşele sunt surse importante de vitamine şi minerale pentru cei care au anemie. Consumul de corcoduşe previn şi tratează anemiile, contribuie la detoxifierea organismului şi reduc apariţia bolilor cardiovasculare.

Piersicile sunt şi ele printre fructele indicate în anemie, datorită conţinutul de vitamina A, acid ascorbic, niacină şi minerale, precum fosfor sau magneziu. Sunt deseori recomandate pentru cei care au anemie.

Fructe indicate pentru cei cu anemie – prunele şi strugurii negri, fructe absolut necesare în cura pentru tratarea anemiei

Prunele sunt importante pentru cei care au anemie, datorită faptului că vitamina C în cantităţi foarte mari din prune ajută la absorbţia mai uşoară a fierului. Pe lângă rolul benefic pe care îl au pentru prevenirea cancerului, constipaţiei şi diabetului, prunele se recomandă şi pentru prevenirea şi tratarea anemiei.

Rodia întăreşte sistemul imunitar, este o sursă bogată în acid folic, consumul lor fiind recomandat în special femeilor însărcinate şi celor care au anemie. Se numără printre cele mai antioxidante fructe, fiind bogate surse de potasiu, fier şi calciu.

Curele cu struguri negri sunt mai mult decât necesare pentru cei care au anemie, datorită numeroaselor substanţe nutritive conţinute în aceste fructe delicioase. Strugurii conţin fier şi acid folic, dar şi alte substanţe nutritive necesare organismului, pentru prevenirea oboselii şi stărilor de extenuare.