Fructe indicate pentru bolnavii de diabet

1 2 jpg jpeg

Aşadar, nu trebuie să renunţi complet la fructe, singura condiţie fiind moderaţia. De altfel, medicii îi încurajează pe diabetici să consume anumite fructe deoarece acestea controlează nivelul insulinei în organism.

Iată o serie de fructe indicate pentru bolnavii de diabet:

Grepfrutul roşu - dulce, acru şi suculent - este cea mai sănătoasă opţiune în materie de fructe pentru persoanele diagnosticate cu diabet. Este recomandat să se consume jumătate de fruct zilnic.

Fructele de pădure (merişor, zmeură şi afine) sunt pline de antioxidanţi, sunt bogate în fibre şi conţin diverse vitamine.

Pepenii, fie că e vorba de cei verzi sau galbeni, sunt bogaţi în vitaminele B şi C, betacaroten, potasiu şi licopen. O felie de pepene îţi va furniza tot necesarul de vitamine pentru o zi.

Cireşele abundă şi ele în antioxidanţi, sunt sărace în carbohidraţi şi au un indice glicemic scăzut. 12 cireşe consumate într-o zi sunt suficiente.

Piersicile sunt o sursă bogată de vitamina A şi C şi sunt sărace în carbohidraţi. În plus, conţin fibre sănătoase şi potasiu.

Caisele reprezintă o opţiune sănătoasă pentru diabetici - conţin aproape zero carbohidraţi, multe fibre şi vitamina A. Mănâncă cel puţin o caisă zilnic.

Merele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică şi trebuie consumate cu tot cu coajă, întrucât aceasta concentrează cea mai mare parte din antioxidanţi şi vitamina C.

Kiwi sunt o sursă bogată de potasiu, fibre şi vitamina C. Totodată, fructul de kiwi conţine carbohidraţi necesari pentru diabetici.

Potocalele sunt recunoscute pentru conţinutul lor bogat de vitamina C şi potasiu. Alături de grepfrut, portocalele se numără printre cele mai recomandate fructe în caz de diabet.