Dulciuri cu puţine calorii. Iată care sunt!

2 jpg jpeg

Dulciuri cu puţine calorii: iaurtul

Iaurtul cu fructe preparat în casă are puţine calorii şi îţi satisface pofta de dulce. Ai nevoie de 200 de grame de iaurt degresat, de două-trei căpşuni, de o lingură cu miere, o mandarină şi de un kiwi.

Pui iaurtul într-un bol, îl amesteci cu mierea şi cu fructele tăiate. Apoi, laşi la frigider, circa jumătate de oră.

Deliciu cu banane şi cu brânză

Printre ducliurile cu puţine calorii se numără şi bananele cu brânză. Ai nevoie de o banană, de 150 de grame de brânză dulce de vaci, degresată, de zeama de la o lămâie şi de o linguriţă de miere. Tai bananele mărunt, apoi, într-un bol, amesteci ingredientele şi să le laşi circa 10 minute la frigider.

Dulciuri cu puţine calorii: salata de fructe

O salată de fructe nu numai că este dulce, dar este şi sănătoasă şi plină de vitamine. Alege fructe cu un aport caloric scăzut, ca să o prepari.

Astfel, este indicată salata preparată din pere, mere sau kiwi (câte 250 de grame din fiecare), cu 200 de grame de brânză proaspătă de vaci, la care ai adăugat două-trei linguri de lapte degresat şi două-trei linguri de miere amestecate cu zeamă de lămâie.

Prăjitura cu orez

Un desert cu puţine calorii este şi prăjitura cu orez. O porţie pentru o persoană conţine circa 85 de calorii. O prepari din 125 de ml de lapte degresat, 50 de grame de orez, două linguri de brânză de vaci, fără grăsimi, o lingură de miere şi un ou.

Se fierbe laptele cu orezul şi mierea, timp de 15 minute, după care se lasă la răcit. Apoi se pune la cuptor, cu oul, în amestec cu brânza. Se mai lasă 20 de minute şi este gata.