Doar fructe şi legume o zi pe săptămână

1 2 jpg jpeg

Asigură corpului tău lichidele necesare!

Încearcă să bei 2 litri de apă pe zi (inclusiv ceaiuri, limonadă sau sucuri naturale). Elimină băuturile răcoritoare sintetice. Nu consuma băuturi de la frigider sau cu gheaţă. Lichidele reci întârzie digestia.

De ce? Corpul uman are între 60 şi 80% apă. Este important ca lichidele băute să fie cu un pH neutru sau uşor alcalin. Băuturile răcoritoare sintetice sunt foarte acide (pH 2,5-3) şi au un efect nociv în special asupra ficatului şi pancreasului.

Redu cantitatea de carne!

Înlocuieşte carnea animalelor crescute forţat cu cea care provine de la animale crescute biologic sau cu preparate din soia ori cu ciuperci de cultură. Nu mânca niciodată carnea în combinaţie cu cartofii sau pastele făinoase! Foloseşte garnituri pe bază de legume, salate sau orez.

De ce? Carnea animalelor crescute cu mixturi furajere şi îngrăşate cu hormoni de creştere este mult mai nesănătoasă decât cea a animalelor hrănite cu ierburi şi cereale.

Elimină dulciurile concentrate!

Înlocuieşte dulciurile cu fructe şi zahărul cu mierea de albine sau zahărul brun. Dacă nevoia de a mânca dulciuri devine copleşitoare, mănâncă din când în când un pătrăţel de ciocolată neagră sau câteva fructe uscate. Renunţă la sticksuri, chipsuri, îngheţată, napolitane, biscuiţi, bomboane. Înlocuieşte aceste gustări cu fructe.

De ce? Alimentaţia chimizată este una din cauzele îmbolnăvirii la omul modern. Consumând curent aceste alimente, omul poate introduce în organism aproximativ 4-5 kg de aditivi alimentari sintetici pe an. Îngheţata produce blocarea digestiei, formează mari cantităţi de mucus, ce se elimină prin afecţiuni ale aparatului respirator.

Adoptă un regim alimentar echilibrat!

O zi pe săptămână este bine să mănânci numai fructe şi să bei sucuri naturale de fructe şi legume. Este o metodă bună de detoxifiere şi asigură vitaminizarea organismului. De ce? Consumând multe cereale, legume şi fructe şi mai puţine alimente concentrate, ca ouăle, carnea, brânzeturile, grăsimile şi dulciurile, îţi compui un regim echilibrat şi îţi asiguri necesarul de glucide, lipide, proteine şi aminoacizi esenţiali, enzime şi vitamine.