Dieta Dukan te ajută să slăbeşti 20 de kg

1 2 jpg jpeg

În plus, poate că şi cel mai important aspect, această dietă nu are efect yo-yo.

De asemenea, această dietă te va ajuta să scapi de 10 kg în doar două săptămâni şi poţi slăbi şi mult mai mult. Dieta are patru etape şi trebuie respectate cu sfinţenie:

1. Etapa de atac

În această etapă vei da jos kilogramele care-ţi dau bătăi de cap de atât de multă vreme. Cât ţine această etapă ? Păi acest lucru depinde de cât de multe kilograme vrei să topeşti. De exemplu, dacă să scapi de 20 de kg trebuie să ţii un regim între 7 şi 10 zile, dar nu mai mult.

Ce ai voie să mănânci în această perioadă: carne roşie, fructe de mare, carne de pasăre, ouă, lactate degresate şi mezeluri. Carne se fierbe, sau se găteşte la aburi ori se prepară la grătar. Nu se foloseşte ulei. În schimb, ai vloie să mănânci oricât (doar alimentele menţionate, nimic altceva). Şi asta vei consuma între 7 şi 10 zile.

2. Etapa de croazieră

În această perioadă (o săptămână şi 10 zile), o zi se consumă legume şi proteine, iar a doua zi se mănâncă la fel ca în faza de atac.

Iată ce legume ai voie să mănânci: spanac, roşii, castraveţi, ridichii, praz, fasole verde, ciuperci, ţelină, fenicul, vinete, andive, dovlecei, ardei.

Sfat

Se consumă, în fiecare zi, două linguri de ovăz.

3. Etapa de consolidare

Şi aceasta ţine tot între o săptămână şi 10 zile şi se consumă proteine şi legume, o porţie de fructe pe zi (mere, pepene, prune, pere, portocale, grapefruit). Este obligatoriu să mănânci şi două linguri de ovăz pe zi.

4. Etapa de stabilizare

Această etapă presupune o regulă simplă care trebuie respectată tot timpul: în fiecare joi se ţine un regim proteic. O dată pe săptămână se poate mânca şi prăjituri, făinoase ori prăjeli.

Succes!