Dieta care-ţi hrăneşte imunitatea

1 2 jpg jpeg

Ca să învingi infecţiile, este important să iei mesele la aceeaşi oră, astfel încât corpul tău să ia toate vitaminele şi mineralele la timp. Poţi pierde astfel şi kilogramele în plus. Nicio masă fără legume

Vitaminele A şi B şi antioxidanţii din legume sunt printre cei mai buni întăritori ai sistemului imunitar. Aceşti nutrienţi ajută limfocitele (celulele care luptă cu infecţiile) să se dividă corect.

Ce trebuie să faci: Este indicat să mănânci, timp de o lună, legume, la fiecare masă. Cele mai bune sunt fasolea, varza şi spanacul, fiindcă sunt bogate în flavonoizi, fier şi calciu.

Grăsimile de tipul acizilor graşi Omega 3 stimulează procesul de regenerare a celulelor. Un organism care nu duce lipsă de acizi graşi Omega 3 luptă mai eficient şi cu infecţiile.

Ce trebuie să faci: Obişnuieşte-te să mănânci de cel puţin două ori pe săptămână grătar din peşte gras (somon, macrou) sau conserve de hering, de sardine sau de ton.

Mai poţi citi şi:

- Fructele uscate îţi întăresc imunitatea

- Alimente pentru o imunitate de fier

- Dieta săracă în calorii ceşte imunitatea

Proteinele slabe, de nelipsit

Aminoacizii din proteinele slabe sunt adevărate „cărămizi” pentru sistemul imunitar. Potrivit specialiştilor de la Universitatea din Boston, aceste proteine stimulează producţia de anticorpi.

Ce este de făcut: Nutriţioniştii recomandă consumul a aproximativ un gram de proteine zilnic, pentru fiecare kilogram pe care-l ai (o persoană de 59 de kilograme trebuie să consume 57 de grame de proteine). De preferat sunt proteinele din ouă, fasole, carne de vită, peşte şi din soia.

Exemplu de meniu pentru o zi

Mic dejun: un iaurt degresat, cu două-trei felii de pâine neagră, un ceai verde sau un ceai de echinacea

Prânz: o supă de varză, cartofi la cuptor cu condimente (rozmarin), un pahar cu suc de portocale, rodii

Gustare: o portocală, o mandarină sau un kiwi

Cină: o porţie de peşte gras la cuptor cu legume înăbuşite, un pahar cu vin roşu, o pară sau o portocală.