De ce să incluzi bananele în alimentaţia zilnică

1 2 jpg jpeg

De altfel, studiile au dovedit că doar două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute, nefiind de mirare că ele reprezintă fructul favorit al sportivilor. Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des banane!

Depresie

Potrivit unei cercetări realizate în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre ele au simţit o ameliorare a stării după ce au mâncat o banană şi asta deoarece bananele conţin triptofen, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, un hormon care induce starea de bine şi permite relaxarea.

Pe lângă aceasta, vitamina B6 din banane contribuie la regenerarea celulelor, ceea ce face ca bananele să fie excelente fructe în combaterea şi prevenirea cancerului.

Sindromul premenstrual

Uită de pastile - mănâncă o banană. Vitamina B6 reglează nivelul de glucoză din sânge, care poate afecta starea de spirit.

Anemie

Bogate în fier, bananele stimulează producţia de hemoglobină din sânge şi ajută în caz de anemie.

Tensiune arterială

Acest fruct exotic are un conţinut bogat de potasiu, astfel că ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Stimularea creierului

Datorită concentraţiei bogate de potasiu, bananele stimulează activitatea creierului şi creşte capacitatea de concentrare, fiind ideale în timpul învăţării.

Constipaţie

Bogate în fibre, bananele contribuie la restabilirea acţiunii normale a intestinelor, fără a se recurge la laxative.

Arsuri stomacale

Bananele au un efect antiacid natural, astfel că înlătură şi liniştesc arsurile stomacale.