De ce să bei apă de cocos

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva motive s-o bei:

De ce să bei apă de cocos: este aproape...apă

Aşa cum sugerează şi denumirea sa, apa de cocos conţine în proporţie de 95% apă, motiv pentru care aceasta este o sursă excelentă de hidratare.

De ce să bei apă de cocos: ideală pentru persoanele care fac sport

Cu toate că apa de cocos conţine la un litru 400 mg de sodiu, acest nutrient are un rol important pentru buna funcţionare a nervilor şi a musculaturii.

Persoanele care optează pentru antrenamentele de intensitate mare, pierd mai multă sare şi potasiu, motiv pentru care este indicat să se consume apa de cocos.

De ce să bei apă de cocos: conţine potasiu şi magneziu

Potasiul este un mineral vital pentru organism, necesar pentru buna funcţionare a sistemului nervos, astfel că un litru de apă de cocos îţi va furniza 13% din necesarul zilnic de potasiu. De asemenea, un litru de apă de cocos pe zi furnizează 14% din necesarul zilnic de magneziu.

Apa de cocos previne îmbătrânirea prematură

Apa de cocos conţine un compus numit citokinină care protejează celulele împotriva îmbătrânirii şi a cancerului.

De ce să bei apă de cocos: uşurează digestia

Consumul regulat de apă de cocos te ajută să elimini mai repede toxinele din organism şi să ai o digestie bună.

Apa de cocos întăreşte imunitatea

Acidul lauric din apa de cocos are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale. El ajută la întărirea sistemului imunitar prin protejarea corpului de acţiunea factorilor externi. De asemenea, apa de cocos ajuta la tratarea candidozei si la indepartarea parazitilor intestinali.

De ce să bei apă de cocos: menţine sănătatea rinichilor

Despre apa de cocos s-a demonstrat că ajută la remedierea problemelor de rinichi, inclusiv la eliminarea pietrelor de la nivelul acestora.