De ce nu e bine să mănânci în faţa calculatorului

1 2 jpg jpeg

Poate e mai comod şi mai eficient să mănânci în faţa monitorului, însă această activitate nu este deloc sănătoasă. Nu este recomandat să faci acest lucru pentru a-ţi proteja ochii, pentru a-ţi menţine capacitatea ta de concentrare, pentru imunitate şi mai ales pentru a socializa cu cei din jur.

Pauza de masă este un privilegiu de care nu trebuie să te lipseşti. Iată, aşadar, de ce nu este recomandat să mănânci în faţa computerului!

De ce nu e bine să mănânci în faţa calculatorului: risc de obezitate

Specialiştii susţin că nu este indicat să mănânci în faţa computerului sau a televizorului. Şi asta pentru că atunci când mănânci, trebuie să o faci conştient şi să fii atent la fiecare înghiţitură de mâncare.

Potrivit studiilor, mâncatul în faţa computerului este asociat cu creşterea frecvenţei meselor - mâncăm mai des atunci când o facem în faţa calculatorului sau a televizorului, şi cu obezitatea, în special la copii.

De ce nu e bine să mănânci în faţa calculatorului: sănătatea ochilor este în pericol

Să petreci prea mult timp în faţa calculatorului sau chiar să mănânci în timp ce priveşti ecranul computerului contribuie, de asemenea la dezvoltarea unor probleme de vedere: ochi obosiţi, vedere înceţoşată sau sensibilitate la lumină.

De ce nu e bine să mănânci în faţa calculatorului: nu este igienic

Mâncatul în faţa calculatorului nu este deloc igienic şi te expune bacteriilor. Având în vedere că prea puţine persoane îşi curaţă în mod constant biroul şi tastatura cu un dezinfectant, praful şi bacteriile au mână liberă pentru a pătrunde în corp, mai ales în timpul mesei.

De ce nu e bine să mănânci în faţa calculatorului: îţi pierzi concentrarea

Trebuie să ştii că o oră de deconectare în timpul mesei de prânz, de exemplu, precum şi interacţiunea cu colegii de serviciu te vor ajuta să îţi limpezeşti mintea şi să fii mai productivă în orele de muncă rămase.

În plus, diferitele mirosuri degajate în timp ce mănânci denotă lipsă de profesionalism, dar şi de respect pentru colectivul în care te afli.