De ce e bine să mănânci un avocado zilnic

Numeroase studii din ultimii ani au arătat că acest fruct are beneficii extraordinare pentru sănătate.
Avocado merge foarte bine în piureuri, în cremele pentru prăjituri, datorită consistenţei grase, ca de unt, dar şi în salate, alături de alte legume. Iată, aşadar, câteva motive pentru a alege un fruct minune!
Te protejează împotriva bolilor de inimă şi scade colesterolul
Fructul de avocado s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru sănătatea inimii datorită conţinutului redus de grăsimi saturate şi conţinutului ridicat de grăsimi nesaturate. Astfel, în timp ce consumul excesiv de grăsimi saturate creşte nivelul colesterolului ,,rău'' şi numărul trigliceridelor, consumul adecvat de grăsimi nesaturate are efect invers, adică menţine valorile colesterolului bun.
De asemenea, 100 de grame de avocado conţin 14% potasiu, mai mult chiar decât bananele, care au 10% şi sunt cunoscute ca fructe bogate în potasiu.
Câteva studii au demonstrat faptul că volumul ridicat de potasiu din organism reduce tensiunea arterială, un factor important în bolile de inimă, accidente vasculare şi boli grave care duc la disfuncţionalitatea rinichilor.
Te ajută să-ţi menţii greutatea
Fibrele sunt importante pentru o digestie mai bună, ajută la prevenirea îngrăşării, la scăderea în greutate şi este un nutrient important, care ţine la distanţă bolile. 100 de grame de avocado conţine 7 grame de fibre, ceea ce înseamnă 27% din doza zilnică de care organismul nostru are nevoie.
Studiile au arătat că un avocado consumat între mese prelungeşte senzaţia de saţietate şi diminuează pofta de dulce, tot datorită conţinutului de fibre.
Ar putea preveni cancerul
Fructul de avocado dispune de proprietăţi antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanşării cancerului, în special a cancerului oral, de prostată şi de sân).
În plus, avocado conţine o moleculă numită avocatin B, care ar putea combate leucemia mieloidă acută, adică celulele stem ale bolii.
Protejează vederea
Fiind o excelentă sursă de luteină carotenoidă, fructul este un aliat de încredere şi când vine vorba de degenerescenţa maculară, problemă oculară des întâlnită la vârstnici.