De ce apa îmbuteliată nu e sigură pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Totuşi, apa îmbuteliată nu reprezintă o alternativă sănătoasă pentru mediul înconjurător, deşi industria apei îmbuteliate s-a aliniat rapid practicii de reciclare a recipientelor din plastic sau prin utilizarea de materiale ,,prietenoase''.

Iată, aşadar, de ce ar trebui să renunţi la consumul de apă îmbuteliată!

Recipientele de plastic nu sunt ,,prietenoase'' cu mediul înconjurător

Deşi recipientele de apă sunt fabricate din materiale biodegradabile, descompunerea lor poate dura până la câţiva ani, întrucât plasticul nu este eliminat complet din compoziţia lor.

În plus, numărul recipientelor din plastic care se aruncă la pubele este mai mare decât cantitatea de sticle reciclate, arată unele studii.

Majoritatea apei îmbuteliate este similară celei de la robinet

Cu toate că pe eticheta recipientului există diferite informaţii cu privire la sursa apei sau datele nutriţionale, nu este specificat clar dacă apa este 100% pură sau de cea mai bună calitate.

De fapt, doar o mică parte din apă provine într-adevăr din surse subterane, în timp ce peste 25% din cantitatea de apă îmbuteliată provine de la robinet, aceasta fiind în prelabil filtrată sau iradiată cu ajutorul luminii ultraviolete şi apoi vândută la un cost cu mult mai ridicat.

În plus, mai multe studii de laborator au descoperit că apa îmbuteliată poate conţine urme de ftalaţi, rugină, microbi, benzen, trihalometani sau chiar arsenic.

Apa îmbuteliată poate conţine toxine

Plasticul folosit la realizarea recipientelor din plastic nu numai că este dăunător pentru mediul înconjurător, însă poate dăuna sănătăţii.

Deşi recipientele actuale nu mai conţin Bisfenol A (BPA), adică o substanţă chimică industriala folosita pentru a produce plastic policarbonat si se regaseste in obiecte din plastic, in ambalaje etc, compuşii chimici se pot infiltra în sticle atunci când acestea sunt expuse la căldură pentru mai mult timp.

Astfel, unele dintre aceste substanţe pot declanşa disfuncţii hormonale şi alte deviaţii comportamentale, deşi acest lucru nu a fost dovedit.