Cum te îngrijeşti când ai ulcer

1 2 jpg jpeg

Adoptă un stil de viaţă sănătos

Este foarte important ca persoanele care suferă de ulcer să nu fumeze şi să nu consume alcool. Nici băuturile acidulate nu ar trebui să mai facă parte din dieta lor.

Totodată, trebuie evitate cât mai mult medicamentele antiinflamatorii, pe care le luăm pentru combaterea febrei sau a unor dureri uşoare. De asemenea, pacienţii cu ulcer trebuie să evite consumul de cafea, mai ales pe stomacul gol.

Elimină stresul

Este important ca orice pacient diagnosticat cu această afecţiune să identifice cauzele care îi crează anxietate şi stres şi să le elimine. Stresul poate fi redus şi cu ajutorul mişcării, cel puţin 30 de minute pe zi, prin exerciţii de meditaţie şi prin yoga. Ori de câte ori poţi, ieşi la o plimbare în aer liber. Este foarte important să faci ceea ce îţi place, astfel încât să reduci cât mai mult sursele de stres.

Mănâncă puţin şi des

Un alt sfat de care trebuie să ţină cont bolnavii de ulcer este să mănânce puţin şi des şi să mestece foarte bine mâncarea. Este ideal să ai trei mese principale pe zi şi alte două gustări.

Trebuie să ţii regimul alimentar pe care ţi l-a recomandat medicul, însă şi în funcţie de alimentele care îţi plac şi pe care organismul tău le tolerează. Printre mâncărurile de evitat, care agravează simptomele bolii, se numără citricele, ceapa, usturoiul, prăjelile, smântâna, dar şi grăsimile şi băuturile acidulate.