Cum te îngraşi fără să-ţi dai seama

1 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, există şi câteva obiceiuri zilnice care duc la îngrăşare. Iată câteva dintre ele!

Obişnuieşti să iei înghiţituri generoase de mâncare

În acest mod, ai toate şansele să consumi prea multe calorii într-un timp redus. De aceea, încearcă să mănânci încet, folosind înghiţituri mici. De asemenea, mestecă fiecare îmbucătură de aproximativ 20 de ori, fără să te grăbeşti, iar senzaţia de saţietate va apărea în scurt timp.

Un truc simplu de urmat: Cu cât mestecăm mai bine hrana, cu atât mai mult ajutăm organismul să o proceseze corect, putând astfel beneficia de un aport optim de nutrimente obţinut şi cu ajutorul nostru direct, dat prin mestecarea mâncării cu atenţie şi fără grabă.

Nu bei suficientă apă

În lipsa unei hidratări corespunzătoare a organismului, grăsimea se depune mai repede decât în cazul persoanelor care beau suficientă apă pe parcursul unei zile. De altfel, apa contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi la eradicarea balonării.

Mănânci din farfurii mari

Persoanele care mănâncă din farfurii mari sunt mai predispuse la îngrăşare decât persoanele care consumă porţii de mâncare în farfurii mici şi asta pentru că, cu cât farfuria este mai mare, cu atât eşti mai tentat să pui mai multă mâncare.

Aşadar, cea mai bună modalitate de a-ţi controla foamea este de a mânca din farfurii de mici dimensiuni.

Nu te odihneşti

Ei bine, kilogramele în plus nu apar doar ca o consecinţă a unei alimentaţii îndestulate, ci şi ca urmare a orelor insuficiente de somn. Iar asta pentru că organismul arde grăsimi chiar şi în timpul somnului.

Eşti înconjurat de persoane cu obiceiuri nesănătoase de alimentaţie

Potrivit studiilor, dacă faci parte dintr-un grup de prieteni care obişnuiesc să mănânce şi să bea nesănătos, le vei adopta în scurt timp obiceiurile, astfel că eşti mult mai prtedispus riscului de îngrăşare.