Cum să ţii corect o cură de detoxificare

1 2 jpg jpeg

Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman are o capacitate naturală limitată de detoxifiere a toxinelor naturale, iar uneori capacitatea de detoxifiere a corpului nostru este depăşită. Dieta de detoxifiere este utilă pentru a ajuta organele implicate în procesul de digestie şi curăţare a colonului.

Cum îţi dai seama dacă organismul tău este invadat de toxine?

În primul rând, fii atent la unul din următoarele semnale de alarmă: balonare, constipaţie, aciditate, indigestie, răceli frecvente, migrene, astenie, oboseală, gust neplăcut al gurii, transpiraţie urât mirositoare, hemoroizi. Totul începe în colon, organul cheie al sistemului digestiv în curăţarea organismului. Metodele de detoxifiere pot ţinti întreg organismul sau unele organe mai afectate (ficat, rinichi, plămâni, piele).

Reguli de urmat când te apuci de o detoxificare

Hidratarea - minim 2,5 - 3 litri de apă plată/zi; în această perioadă renunţă la alcool, fumat, cafea. O zi pe săptămână bea numai sucuri de legume şi fructe. Exclude zahărul, alimentele conservate sau afumate.

De asemenea, se recomandă dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu apă plată la temperatura camerei, în care se stoarce o jumătate de lămâie. Trebuie eliminate din alimentaţie tot ceea ce înseamnă „alb”, „rafinat”: făinoase, orez, pâine, prăjituri şi mărirea aportului de fibre integrale (tărâţe de grâu, fulgi de ovăz, secară, seminţe de in, orez brun etc), dar şi consumul de lactate proaspete care să nu conţină E-uri (iaurt, chefir, sana).

Mişcarea este şi ea de bază în cura de detoxifiere. Pentru a avea rezultate mai bune e bine să apelezi şi la produse naturale, care ajută în acest proces.

1 2 jpg jpeg

Reţetele pentru detoxifierea organismului te ajută nu doar să elimini toxinele acumulate în corp, ci să îţi redobândeşti tonusul. De asemenea, te fac să uiţi de problemele digestive, precum şi de oboseală şi, în plus, îţi vor îmbunătăţi starea de spirit.

De asemenea, reţetele pentru detoxifierea organismului te scapă şi de problemele cu tenul, precum acneea sau petele, iar pielea ta capătă un aspect luminos şi strălucitor.

Limonada

Lămâile conţin acid ascorbic, foarte important în procesul de curăţare. Cunoscute, de asemenea, pentru suc, lămâile se consumă adesea sub forma de limonadă. Pentru purificare este însă nevoie de câteva ingrediente în plus.

Se amestecă 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors, 2 linguri de sirop de arţar pur şi o zecime de linguriţă de piper roşu în 8 linguri de apă purificată.

Se recomandă să bei 6-8 pahare pe zi din această băutură şi să nu mănânci nimic în zilele în care foloseşti aceste reţete pentru detoxifierea organismului.

Băutura verde

Această băutură este alcătuită în principal din legume verzi, oferind o curăţare naturală a sistemului digestiv. Pentru această reţetă de detoxifiere a organismului vei avea nevoie de 3 morcovi, 3 frunze de varză, 2 tulpini de ţelină, 2 sfecle, 1 gulie, ½ buchet de spanac, ½ varză, ½ buchet de pătrunjel, ½ ceapă, 2 căţei de usturoi. Se amestecă toate ingredientele cu apă cu ajutorul unui blender.

Băutura din fructe

Una dintre cele mai bune reţete pentru detoxifierea organismului este chiar sucul preparat din fructe. Pentru că sucul de fructe este bogat in fibre, vitamine şi minerale esenţiale, este o detoxifiere naturală minunată pentru organism. Această reţetă include fructe, împreună cu ulei de in şi lecitină. Ai nevoie de 8 linguri de suc de portocale, 4 linguri de apă, ½ ceaşcă căpşuni banane sau iaurt, ½ felie de ghimbir, 1 căţel mic de usturoi, 1 lingură de ulei de in, 1 lingură de granule de lecitină, 1 lingură de suc proaspăt de lămâie, 1 lingură de pudră de spirulină…

Află AICI care sunt ce ele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere

Curăţându-ţi corpul de toxine te vei simţi plină de vitalitate şi, cel mai important, îţi vei creşte imunitatea, prevenind şi apariţia unor boli precum cele de stomac sau chiar cancerul de colon.