Cum ne protej─âm de cancer! Nutri┼úionist: ÔÇ×Nu consuma alimente cu trei ore ├«nainte de culcareÔÇŁ

1 2 jpg jpeg

Cum ne protej─âm de cancer? Potrivit medicului, alimentele consumate pentru a preveni cancerul trebuie s─â fie integrale, c├ót mai apropiate de felul ├«n care le ofer─â natura, evit├óndu-se c├ót mai mult aportul de produse alimentare procesate ┼či zah─âr, ├«n special fructoza procesat─â.

Medicul nutri┼úionist avertizeaz─â c─â toate formele de zaharuri sunt periculoase pentru s─ân─âtate ┼či consumul lor favorizeaz─â apari┼úia cancerului, fructoza fiind, ├«n opinia sa, o glucid─â nociv─â care trebuie evitat─â c├ót de mult posibil.

Cum ne protej─âm de cancer? Ora ultimei mese e important─â

"Trei ore ├«nainte de culcare este perioada ├«n care nu se vor consuma alimente. Exist─â eviden┼úe (...) care arat─â c─â prin hr─ânirea cu nutrien┼úi a organismului, respectiv a mitocondriei celulare la ore la care acestea nu au nevoie de energie, se transfer─â un num─âr mare de electroni generatori de radicali liberi, cre├óndu-se astfel un atac agresiv al acestor specii reactive foarte nocive asupra membranei celulare ┼či implicit asupra nucleului ADN", arat─â nutri┼úionistul.

De asemenea, limitarea proteinelor este o alt─â strategie de lupt─â ├«mpotriva cancerului. Lygia Alexandrescu recomand─â 1g protein─â/kg corp ca aport maxim de proteine care ar trebui ingerate ├«n 24 de ore. ┼×i vitamina D are un rol esen┼úial, fiind, potrivit specialistului, unul dintre cei mai redutabili lupt─âtori ├«mpotriva cancerului.