Cu ce poţi înlocui sarea

Pentru că preparatele cu care ne bucurăm papilele gustative nu ar avea acelaşi gust necondimentate, putem pune mai puţină sare în mâncare sau chiar o putem înlocui complet cu alte alimente sau condimente!
Iată câteva idei!
- Adaugă suc de lămâie sau coajă de portocală pentru a da o aromă de citrice preparatelor tale. În plus, ele au efectul unui conservant, fără să dea mâncărurilor gustul sărat;
- Presară diverse plante şi condimente pe felurile de mâncare preferate - vor transforma orice fel de mâncare într-unul extraordinar: cimbru, busuioc, coriandru, mentă, oregano, rozmarin etc.
- Foloseşte oţet ca marinată în loc de sare. Combinat cu diferite condimente, oţetul va oferi o aromă aparte preparetelor din carne;
- Usturoiul sau ghimbirul vor oferi, de asemenea, o notă specială oricărui fel de mâncare;
- Brânza proaspăt rasă poate accentua aroma diferitelor preparate şi poate fi adăugată chiar şi în salate.






















