Condimentele despre care NU ştiai că te pot proteja de cancer

2 jpg jpeg

Condimentele dau gust mâncărurilor, băuturilor şi altor preparate din bucătărie. În plus, ele sunt extrem de sănătoase şi au fost folosite de secole pentru menţinerea unei stări de sănătate şi vitalitate.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase condimente, care pot preveni cancerul!

Turmeric

Considerat regele condimentelor când vine vorba de a face faţă cancerului, această mirodenie dă şi o culoare interesantă mâncării. Curcuma conţine un puternic polifenol, curcumina, despre care oamenii de ştiinţă spun că întârzie creşterea celulelor canceroase care cauzează cancer de prostată, melanom, cancer la sân, tumori cerebrale, cancer pancreatic şi leucemie.

Piperul Cayenne (piperul roşu)

Capsaicina, compusul activ din ardeiul Cayenne, protejează stomacul de distrugerile provocate prin refacerea mucoasei stomacului şi protecţia colonului, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Medicină din Pecs .

Beneficiile piperului Cayenne includ, de asemenea, ameliorarea durerii, iar unele studii indică faptul că ar putea ajuta la eliminarea cancerului tot datorită capsaicinei, un compus despre care se crede că ar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Ghimbirul

Ghimbirul, un alt condiment minune, este cel mai bun remediu natural pentru stările de greaţă şi vomă, inclusiv cele din sarcină, date de răul de maşină sau de mare. Este tonic şi calmant al sistemului digestiv, ameliorează durerile reumatice şi este totodată şi anticancerigen. Se foloseşte în preparatele de peşte sau carne pentru o aromă deosebită, iute şi răcoritoare. Dar cel mai bine se foloseşte în ceaiuri, limonade, budinci sau prăjituri.

Oregano

Adăugat mai ales în pizza şi în sosurile pentru paste, oregano este un potenţial inamic al cancerului de prostată. Format din compuşi antimicrobieni, doar o linguriţă de oregano are puterea a două cesti de struguri roşii. Quercitina (fitochimicale) din oregano limitează creşterea celulelor maligne din organism şi acţionează împotriva bolii.

Scorţişoara

Este nevoie doar de o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră în fiecare zi pentru a ţine la distanţă riscul apariţiei cancerului. Un conservant alimentar natural, scorţişoara este o sursă bogată de fier şi calciu.

Chimenul

Ajută digestia, dar beneficiile sale pentru sănătate nu se opresc aici. O plantă cu proprietăţi antioxidante, seminţele de chimen conţin un compus numit thymoquinone, care împiedică răspândirea celulelor responsabile de cancerul de prostată.