Cele mai sănătoase alimente care nu îngraşă

1 2 jpg jpeg

Mărul. Acest fruct este unul dintre cele mai sănătoase alimente care nu îngraşă. Se pare că persoanele care mănâncă un măr ca parte a unei mese, se simt mai sătule chiar dacă au consumat mai puţine calorii decât în mod normal.

Un studiu realizat pe voluntare supraponderale a arătat că trei mere pe zi îţi garantează scăderea în greutate, coborând şi valoarea colesterolului.

Conţinutul caloric al unui măr depinde de greutatea acestuia. În general, un măr mediu - cu un diametru aproximativ de 6 cm - are 80 de calorii. În plus, merele nu au grăsimi şi nici colesterol.

Grapefruit – în topul celor mai sănătoase alimente care nu îngraşă

Grapefruit-ul este unul dintre fructele care au un efect dovedit în curele de slăbit. Potrivit specialiştilor în nutriţie, persoanele care recurg la diete care conţin şi grapefruit reuşesc să slăbească minimum şase kilograme pe lună. Mâncaţi jumătate de grapefruit înainte de masă şi veţi obţine mai repede senzaţia de saţietate. În plus, un singur fruct de grapefruit îţi aduce 200 de miligrame de vitamina C, combinat cu multă vitamina A. Grapefruit-ul este ideal, mai ales dimineaţa. Sucul proaspăt de grapefruit are acelaşi efect ca şi o ceaşcă de cafea. Te pune în mişcare!

Nucile. Cu toate că sunt bogate în grăsimi (sănătoase), nucile – consumate în cantităţi moderate, nu îngraşă. Din contră, consumul de seminţe, nuci şi alune reglează metabolismul, ducând astfel la scăderea în greutate. Statisticile arată, de asemenea, că persoanele care consumă nuci tind să fie mai sănătoase şi mai suple decât cele care nu o fac. O echipă de cercetători din Pennsylvania a descoperit că nucile conţin un nivel ridicat de antioxidanţi, substanţe chimice care pot neutraliza alte substanţe periculoase pentru organism, contribuind astfel la apărarea imunitară. Nucile sunt cunoscute ca fiind alimente sănătoase şi nutritive, care conţin proteine de înaltă calitate, o mulţime de vitamine şi minerale, precum şi fibre dietetice.

Cele mai sănătoase alimente care nu îngraşă – avocado şi legumele crucifere

Legumele crucifere – broccoli, conopida, varza – sunt bogate în fibre şi în plus conţin cantităţi decente de proteine. Combinaţia de fibre, proteine şi un număr redus de calorii raportat la greutate le recomandă în curele de slăbire. În plus, legumele crucifere conţin substanţe care luptă cu cancerul.

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru slăbit şi nu doar pentru persoanele care sunt la cură de slăbire. Dacă majoritatea fructelor sunt compuse în principal din carbohidraţi, avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase. Şi acesta nu este singurul motiv de a-l include în dieta în mod regulat. Avocado figurează pe lista alimentelor cu cele mai înalte valori nutriţionale, conţinând o mare varietate de substanţe nutritive, inclusiv 20 vitamine şi minerale. Un amplu studiu realizat pe un eşantion 17.567 de persoane în SUA a pus în evidentă faptul că oamenii care consumă avocado se bucură de o stare de sănătate mai bună decât cei care nu mănâncă acest fruct.