Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet

Exist─â o serie de alimente care te ajut─â la purificarea organsimului jpeg

Diabeticii au un regim alimentar deosebit de restul popula┼úiei, de care trebuie s─â ┼úin─â cont cu stricte┼úe. Iar din aceast─â diet─â nu trebuie s─â lipseasc─â sub nicio form─â legumele. Acestea sunt foarte s─ân─âtoase ┼či au rol de cur─â┼úare ┼či ├«nl─âturare a resturilor de putrefac┼úie din traiectul intestinal.

Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet ÔÇô frunzele verzi, precum salata, spanacul, urzica, excelente pentru persoanele ce sufer─â de diabet

Legumele sunt foarte u┼čor de digerat, nu se descompun ├«n factori de putrefac┼úie, ┼či, deci, fac cas─â foarte bun─â cu carnea sau cerealele, mai ales c─â ajut─â la contracararea efectelor acidifiante ale acestor dou─â alimente. Legumele stimuleaz─â memoria, ajut─â digestia, combat depresia ┼či au ajutat la vindec─âri miraculoase ale multor boli grave. Ele nu con┼úin colesterol, deci sunt excelente pentru orice fel de diet─â, nu numai pentru cea a persoanelor cu diabet.

Astfel c─â, pentru diabetici, cele mai bun legume sunt cele care au sub 4% carbohidran┼úi, celelalte pot fi consumate, dar ├«n cantit─â┼úi limitate. Legumele de sezon sunt excelente pentru diabetici, ace┼čtia pot alege s─â consume c├ót doresc salat─â verde, rucola, spanac, lobod─â, ┼čtevie, urzici, andive, ro┼čii, castrave┼úi, dovlecei, varz─â, vinete.

Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet ÔÇô n─âut, fasole, linte, mei, excelente ├«n dieta diabeticilor

Ca leguminoase, surse foarte importante de aminoacizi esen┼úiali, diabeticii pot consuma f─âr─â probleme: n─âut, mei, linte, fasole, orez. Ele pot fi consumate inclusiv ├«n supe ┼či salate. Ceea ce le face foarte importante ├«n dieta persoanelor cu diabet este faptul c─â sunt bogate ├«n proteine ┼či fibre ┼či s─ârace ├«n gr─âsimi, cu pu┼úine calorii, deci excelente pentru cei suferinzi de diabet sau boli de inim─â.

Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet ÔÇô bogate ├«n minerale ┼či alte substan┼úe benefice sunt ┼či legumele r─âd─âcinoase

O alt─â surs─â foarte important─â sunt legumele r─âd─âcinoase, care sunt bogate ├«n minerale ┼či pline de energia stabilizatoare a p─âm├óntului ├«n care se dezvolt─â. Doar c├óteva dintre ele, precum sunt morcovii ┼či napii, pot fi consumate crude, restul fiind folosite ├«n m├ónc─âruri sau ca ┼či condimente. Unele legume r─âd─âcinoase, precum ghimbirul, usturoiul sau brusturele au propriet─â┼úi terapeutice miraculoase ┼či pot fi consumate cu ├«ncredere de c─âtre diabetici.

Hreanul, larg r─âsp├óndit ├«n Anglia ┼či servit tradi┼úional al─âturi de carne de vit─â ┼či ├«n Japonia cu sashimi, stimuleaz─â ficatul ┼či vezica biliar─â, cu ac┼úiune necesar─â pentru digestia proteinelor ┼či gr─âsimilor asimilate din surse animale. Ghimbirul are propriet─â┼úi digestive uimitoare, iar ceapa ajut─â la eliminarea congestiei, ajut├ónd la cur─â┼úarea traiectului digestiv.

Dintre toate, usturoiul este cel mai bun ┼či mai cunoscut pentru ac┼úiunile sale benefice asupra organismului: stimuleaz─â activitatea globulelor albe, m─âre┼čte produc┼úia de anticorpi, distruge o mare gam─â de bacterii ┼či virusuri periculoase, ac┼úioneaz─â asupra infec┼úiilor micotice, este un puternic antioxidant ┼či o surs─â bogat─â de seleniu (un element rar).