Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet

Diabeticii au un regim alimentar deosebit de restul populaţiei, de care trebuie să ţină cont cu stricteţe. Iar din această dietă nu trebuie să lipsească sub nicio formă legumele. Acestea sunt foarte sănătoase şi au rol de curăţare şi înlăturare a resturilor de putrefacţie din traiectul intestinal.
Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet – frunzele verzi, precum salata, spanacul, urzica, excelente pentru persoanele ce suferă de diabet
Legumele sunt foarte uşor de digerat, nu se descompun în factori de putrefacţie, şi, deci, fac casă foarte bună cu carnea sau cerealele, mai ales că ajută la contracararea efectelor acidifiante ale acestor două alimente. Legumele stimulează memoria, ajută digestia, combat depresia şi au ajutat la vindecări miraculoase ale multor boli grave. Ele nu conţin colesterol, deci sunt excelente pentru orice fel de dietă, nu numai pentru cea a persoanelor cu diabet.
Astfel că, pentru diabetici, cele mai bun legume sunt cele care au sub 4% carbohidranţi, celelalte pot fi consumate, dar în cantităţi limitate. Legumele de sezon sunt excelente pentru diabetici, aceştia pot alege să consume cât doresc salată verde, rucola, spanac, lobodă, ştevie, urzici, andive, roşii, castraveţi, dovlecei, varză, vinete.
Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet – năut, fasole, linte, mei, excelente în dieta diabeticilor
Ca leguminoase, surse foarte importante de aminoacizi esenţiali, diabeticii pot consuma fără probleme: năut, mei, linte, fasole, orez. Ele pot fi consumate inclusiv în supe şi salate. Ceea ce le face foarte importante în dieta persoanelor cu diabet este faptul că sunt bogate în proteine şi fibre şi sărace în grăsimi, cu puţine calorii, deci excelente pentru cei suferinzi de diabet sau boli de inimă.
Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet – bogate în minerale şi alte substanţe benefice sunt şi legumele rădăcinoase
O altă sursă foarte importantă sunt legumele rădăcinoase, care sunt bogate în minerale şi pline de energia stabilizatoare a pământului în care se dezvoltă. Doar câteva dintre ele, precum sunt morcovii şi napii, pot fi consumate crude, restul fiind folosite în mâncăruri sau ca şi condimente. Unele legume rădăcinoase, precum ghimbirul, usturoiul sau brusturele au proprietăţi terapeutice miraculoase şi pot fi consumate cu încredere de către diabetici.
Hreanul, larg răspândit în Anglia şi servit tradiţional alături de carne de vită şi în Japonia cu sashimi, stimulează ficatul şi vezica biliară, cu acţiune necesară pentru digestia proteinelor şi grăsimilor asimilate din surse animale. Ghimbirul are proprietăţi digestive uimitoare, iar ceapa ajută la eliminarea congestiei, ajutând la curăţarea traiectului digestiv.
Dintre toate, usturoiul este cel mai bun şi mai cunoscut pentru acţiunile sale benefice asupra organismului: stimulează activitatea globulelor albe, măreşte producţia de anticorpi, distruge o mare gamă de bacterii şi virusuri periculoase, acţionează asupra infecţiilor micotice, este un puternic antioxidant şi o sursă bogată de seleniu (un element rar).