Cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi

1 2 jpg jpeg

Aşadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcţionare, mai exact să elimine corect toxinele din organism. Înainte de asta este bine să ştii că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă şi repaus, precum şi de o alimentaţie echilibrată.

Pentru a menţine sănătatea ficatului şi a rinichilor, elimină pe cât posibil din dietă grăsimile şi alimentele grase şi fă loc fructelor! Iată, aşadar, care sunt cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi!

Cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi: pepene verde

Pepenele verde este un fruct delicios şi răcoritor, mai ales că poate fi consumat în diferite moduri şi la orice oră a zilei, la prânz sau la cină: sub formă de sucuri naturale, ca atare sau în salate alături de spanac, brânză proaspătă, nuci şi mentă, adică un adevărat festin.

Pentru că pepenele este format din peste 90% apă, consumul lui este extrem de benefic în procesul de curăţare al rinichilor şi stimulează funcţia hepatică, datorită proprietăţilor sale diuretice şi purifiante.

Cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi: afine

Sucul natural de afine este unul dintre cele mai bune tratamente posibile pentru curăţarea vezicii urinare şi a rinichilor, precum şi pentru optimizarea funcţionării ficatului.

De asemenea, trebuie menţionat că afinele sunt cei mai buni antioxidanţi ai naturii, în timp ce consumul lor ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Nu în ultimul rând, afinele au capacitatea de a preveni ataşarea bacteriilor de vezica urinară şi protejează, astfel, sănătatea sistemului gastro-intestinal.

Cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi: lămâia

Lămâia este cu siguranţă unul dintre cele mai bune medicamente naturale. Aşadar, unul dintre cele mai bune remedii pentru curăţarea ficatului este să consumi apă cu lămâie.

Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul şi ajută digestia, evitându-se, astfel, constipaţia.

Cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi: merele

Fie că sunt roşii sau verzi, îţi recomandăm să consumi în fiecare dimineaţă, la micul dejun, câte un măr (neapărat cu coajă) şi vei beneficia de multiplelele sale avantaje: elimină colesterolul rău, reglează nivelul trigliceridelor din organism, curăţă ficatul şi stimulează rinichii.

Cele mai bune fructe pentru ficat şi rinichi: cireşele

Infecţiile urinare dar şi alte probleme de sănătate se pot ameliora dacă urmezi cure prelungite cu un remediu luat din natură: cozile de cireşe. Fitoterapeuţii recomandă ceaiurile din cozi de cireşe pentru efectele sale diuretice, ajutând astfel în tratarea mai multor boli.

Cozile de cireşe sunt printre cele mai eficiente diuretice naturale: conţin săruri de potasiu, flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant) şi taninuri. În aceste condiţii putem spune că rinichii sunt „răsfăţaţii“ ceaiului din cozi de cireşe, pentru că ei beneficiază din plin de efectele lor diuretice, antiinflamatoare şi antioxidante.