Cele mai bune fructe pentru detoxifierea colonului

1 2 jpg jpeg

Deşi la prima vedere par afecţiuni comune, constipaţia şi gazele stomacale frecvente nu sunt normale, astfel că sindromul colonului iritabil sau colitele afectează din ce în ce mai mulţi oameni.

Drept urmare, un colon nesănătos nu va face decât să reabsoarbă toxinele în organism şi să provoace o serie de afecţiuni precum constipaţie, crampe abdominale, scaune cu sânge, hemoroizi, diaree, deshidratare, oboseală, stări de greaţă, depresie, iritabilitate, dureri de cap, o respiraţie urât mirositoare, un miros corporal neplăcut şi un aspect palid al pielii.

Un prim pas spre detoxifierea colonului este hidratarea, o alimentaţie bogată în fibre, precum şi evitarea mâncărurilor grase. De asemenea, fructele pot fi de mare ajutor.

Iată, aşadar, care sunt cele mai eficientee fructe pentru curăţarea colonului!

Merelele

Fie că sunt verzi sau roşii, merele sunt o variantă ideală pentru micul dejun. Astfel, un măr crud este excelent pentru a combate constipaţia, în timp ce merele coapte te pot scăpa de episoadele de diaree.

În plus, merele au puteri calmante şi anti-inflamatorii. Ele conţin o cantitate importantă de fibre, antioxidanţi şi pectină, acestea regăsindu-se mai ales în coaja fructului.

Papaya

Este fructul cu cele mai bune proprietăţi anti-inflamatorii din întreg regnul vegetal. Papaina, substanţa conţinută de acest fruct, îmbunătăţeşte digestia şi tratează atât constipaţia cât şi diareea.

Îţi sugerăm să consumi cubuleţe de papaya alături de un iaurt uşor, fără adaos de zahăr, această combinaţie fiind ideală pentru revitalizarea florei bacteriene, precum şi pentru curăţarea intestinelor.

Bananele

Consumul unei banane zilnic are beneficii incredibile pentru sănătate:

- bananele conţin antiacizi naturali, care previn materiile fecale şi toxinele să adere la mucoasa intestinelor; - sunt bogate în potasiu, un mineral care ajută la îmbunătăţirea funcţiei digestive şi la diminuarea durerilor şi inflamaţiilor resimţite, de exemplu, în urma unui episod de diaree; - banana conţine fibre insolubile, acestea fiind foarte bine asimilate de colon.

Pepenele verde

Bogat în apă şi minerale (potasiu), pepenele verde este un excelent depurativ. În cazul în care suferi de sindromul colonului iritabil, trebuie să ştii că pepenele acţioneză ca un tonic calmant asupra colonului şi reduce inflamaţiile.

Zmeura

Bogată în antioxidanţi, consumul de zmeură reduce inflamaţiile de la nivelul mucoasei intestinului, precum şi numărul bacteriilor nocive din intestine.

La fel ca merele, zmeura conţine pectină, o substanţă care stimulează digestia.