Cele mai bune alimente care reglează tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Află din rândurile următoare cele mai bune alimente care reglează tensiunea arterială:

Ciocolata neagră regleaza tensiunea arteriala

Pentru a reduce tensiunea arterială mărită poţi apela şi la unul dintre cele mai îndrăgite deserturi: ciocolata neagră. Ciocolata nu este doar un răsfăţ pentru papilele gustative, ci şi un aliat al sănătăţii. Studiile au arătat că două pătrăţele de ciocolată neagră aduc beneficii sănătăţii cardiace, dar şi a celei cerebrale.

Ea conţine flavonoizii care contribuie la elasticitatea vaselor de sânge, ceea ce ajută la reducerea tensiunii arteriale mărite.

Cele mai bune alimente care regleaza tensiunea arteriala - Spanacul

Un studiu efectuat recent a demonstrat faptul că spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Astfel, o salată de spanac, mâncată la prânz, vă poate asigura o seară liniştită, fără tensiune.

Ananasul ajuta la reglarea tensiunii

Ananasul reduce tensiunea arterială. Datorită conţinutului de potasiu şi sodiu, ananasul este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune. Mai mult, fructul ajută digestia şi ne scapă de durerile digestive. Substanţele nocive ajunse în organism prin alimentaţie, cum sunt E-urile sau dioxinele, sunt reduse dacă mâncăm ananas.

Cele mai bune alimente care regleaza tensiunea arteriala - Soia

Soia este considerată a fi o ,,armă” eficientă împotriva hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular, potrivit unui studiu realizat de American College of Cardiology din Chicago.

Cercetătorii au analizat efectelele fitoestrogenilor, care există în concentraţii ridicate în soia, asupra tensiunii arteriale.

Fitoestrogenii (isoflavonele) sunt substanţe apropiate de estrogenului uman, un hormon feminin care contribuie la sinteza monoxidului de azot, cunoscut pentru proprietatea sa de a dilata vasele sangvine, reducând astfel tensiunea arterială.

Sfecla roşie regleaza tensiunea arteriala

Sfecla roşie este un tonic de excepţie pentru organism. Terapia cu sucul de sfeclă roşie are rezultate foarte bune în numeroase afecţiuni, iar în cazul hipertensiunii arteriale efectele sunt rapide şi spectaculoase.

Consumul unui pahar cu suc de sfeclă are efecte imediate reducând valorile hipertensiunii arteriale. La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea Queen Mary din Londra, în urma unui studiu privind efectele sfeclei de zahăr asupra valorilor tensiunii arteriale.