Cele mai bune alimente antiîmbătrânire

1 2 jpg jpeg

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire - fructele de pădure

Afinele şi fructele de pădure, în general, sunt considerate campioane la categoria substanţe antioxidante datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o conţin, dar mai ales fitonutrienţilor, capabili să prevină dezvoltarea celulelor canceroase în corp.

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire - peştele

Păstrăvul curcubeu este bogat în acizi graşi Omega-3, substanţe ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Somonul este şi el bogat în acizi graşi Omega-3, fier, calciu, potasiu, vitaminele D şi E. Consumat cel puţin de două ori pe săptămână, somonul previne apariţia hormonilor de stres, ţine la distanţă bolile de inimă şi luptă împotriva tulburărilor de dispoziţie.

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire - ceaiul verde

Ceaiul verde, susţin cercetătorii, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte structura ADN-ului. Îl poţi consuma atât cald, cât şi rece.

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire - pepene roşu

Pepenele roşu conţine licopen şi betacaroten, aceste substanţe având un rol major în vindecarea pielii expuse la soare. Rezultatul este o piele mai tânără!

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire - iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc conţine mai puţine zaharuri şi lactoză decât iaurtul obişnuit. În plus, previne procesul de îmbătrânire datorită conţinutului ridicat de ,,bacterii bune'', în timp ce calciul previne apariţia osteoporozei la femei.

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire - vinu roşu

Vinul roşu este bogat în antioxidanţi, iar substanţele conţinute ajută la buna funcţionare a creierului şi a inimii.