Cea mai bună oră pentru prânz

1 2 jpg jpeg

În cazul de faţă, vom vorbi despre intervalul orar în care este recomandat să luam masa de prânz, după recomandările specialiştilor!

Cea mai bună oră pentru prânz - în jurul oreo 12:00

În principiu, între orele 12 şi 14, când reuşeşti să te deconectezi de toate sarcinile pe care le ai şi te poţi concentra la masa pe care o serveşti.

Dacă ai luat micul dejun în jurul orei 8.00, atunci, susţin nutriţioniştii, masa de prânz ar trebui programată la aproximativ trei-patru ore după, în cazul de faţă la miezul zilei. Pentru a-ţi oferi energie, prânzul ar trebui să fie compus dintr-o combinaţie echilibrată de proteine, carbohidraţi, grăsimi "bune" (grăsimile polinesaturate şi mononesaturate) şi fibre.

Aşadar, poţi opta pentru alimente ce conţin carbohidraţi (fructe, legume), proteine (carne, peste, ouă, mazăre), fibre (pâine, cereale), salate, paşte, ciorbe, brânzeturi.

Cea mai bună oră pentru prânz - gustarea de după-masă, în jurul orei 15:00

La câteva ore după ce ai luat prânzul, nivelul energiei tale va începe să scadă, moment în care îţi poţi programa o gustare sănătoasă de după-masă. Ai luat prânzul la ora 12.00? Atunci ronţăie câte ceva în jurul orei 15.00.

Gustarea nu ar trebui să fie la fel de consistenţă precum o masă principală (mic dejun, prânz, cină), însă ar trebui totuşi să îţi potolească foamea. Asupra căror alimente te-ai putea opri? Variante sănătoase sunt salatele de fructe, oleaginoasele, batoanele din cereale şi supele din legume.