Ce trebuie să mănânci înainte şi după ce faci sport

1 2 jpg jpeg

Exerciţii fizice după micul dejun

În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun uşor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită şi miere, pentru refacerea energiei, sau cereale.

Dacă este vorba despre exerciţii anaerobice, se recomandă tot un mic dejun uşor, asemănător celui menţionat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să se bea aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exerciţiilor, spun specialişti în nutriţie, potrivit cotidianului ABC, citat de Agerpres.

Exerciţii fizice înainte de masa de prânz

Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulţi îl aleg pentru a face sport. Înainte de începerea activităţii sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, este important să se recupereze energia prin carbohidraţi şi o porţie de proteine.

Dacă s-a efectuat vreun exerciţiu Pilates sau yoga, nu este atât de necesar aportul de hidraţi de carbon, fapt pentru care ar fi ideale proteinele, legumele şi un colţ de pâine de cel mult 40 de grame.

Exerciţii fizice după-amiaza

Marea majoritate a oamenilor aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exerciţiu anaerobic, trebuie să se consume ceva uşor, cina fiind pe bază de proteine, legume uşor digerabile sau salată. Ca desert se recomandă un fruct cu indice glicemic scăzut precum mărul, para sau mandarina.

Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine şi legume crude, precum şi un aport de carbohidraţi. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton şi o felie de pâine integrală prăjită.