Ce să nu mănânci când eşti răcit

1 2 jpg jpeg

Alimentele picante

Unele dintre produsele alimentare care îţi pot face mai mult rău decât bine sunt cele foarte condimentate. Asta pentru că pot irita gâtul, astfel încât durerile să fie mai pronunţate. Iar dacă suferi şi de răguşeală, rişti ca aceasta să se accentueze.

De asemene, alimentele iuţi sunt de evitat şi pentru că, în combinaţie cu medicamentele pentru răceală, îţi pot irita mucoasa gastrică. Renunţă, de asemenea, şi la sucurile acidulate.

Dulciurile

Dacă eşti mare amator de dulciuri, este mai bine să nu le consumi dacă eşti răcit. Asta pentru că zahărul conţinut de acestea scade puterea de luptă a organismului cu infecţiile.

În schimb, consumă multe legume şi fructe proaspete, căci sunt bogate în vitamine şi nutrimenţi, care ajută la întărirea sistemului imunitar şi grăbesc vindecarea răcelii. Citricele sunt foarte eficiente, datorită conţinutului bogat de vitamina C.

Lactatele

Dacă răceala nu îţi dă pace, nu trebuie să exagerezi nici cu produsele lactate, mai ales cu laptele. Datorită unor substanţe pe care le conţine, laptele poate contribui la îngroşarea mucoasei nazale. De aceea, îţi va fi mai greu să scapi de senzaţia de nas înfundat.

De asemenea, nu consuma băuturi alcoolice, căci poate duce la scăderea sistemului imunitar.