Ce să nu mănânci când ai indigestie

1 2 jpg jpeg

1. Produse lactate Produsele lactate se numără printre alimentele care pot fi destul de greu de digerat, mai ales atunci când suferi de o afecţiune digestivă. Când lactoza nu se digeră cum trebuie, apar simptome precum flatulenţă şi balonări. Dacă mămânci prea mult lapte, lactoza ajunge în intestinul gros, ceea ce poate duce la apariţia diareei. Totuşi, este recomandat să consumi iaurt sau brânză tare, deoarece nu conţin lactoză. 2. Alimente condimentate Dacă ai simptome precum greaţă, diaree şi stări de vomă, este esenţial să eviţi consumul de alimente condimentate, deoarece acestea stimulează sistemul digestiv. Dacă ai indigestie este indicat să optezi pentru mâncărurile care conţin cât mai puţine ingrediente şi să eviţi condimentele care îţi dăunează.

Te-ar mai putea interesa:

- Indigestie? Iată cinci ceaiuri care te pot ajuta!

- Pastilele împotriva indigestiei cresc riscul de fracturi

Sosul de roşii şi citricele ( lămâi, portocale, grapefruit) se numără printre alimentele acide care fac mai mult rău decât bine. Aşadar, dacă ai indigestie, evită-le timp de câteva zile.

Alimentele bogate în grăsimi stimulează contracţiile la nivelul tractului digestiv, care pot contribui la apariţia diareei sau la instalarea constipaţiei. Efectul depinde de tipul de grăsimi ingerate şi de metabolismul tău. Dacă suferi de indigestie, mănâncă puţin şi des pentru a pune cât mai puţină presiune asupra stomacului tău şi nu te lăsa ispitit de alimente, precum unt, îngheţată şi carne roşie.

Motivul pentru care este indicat să nu consumi alimente prăjite este acelaşi ca şi în cazul alimentelor bogate în grăsimi. Acestea pot trece prin tractul digestiv mult mai repde sau pot rămâne prea mult timp în stomac, ducând la apariţia senzaţiei de plenitudine. Majoritatea alimentelor prăjite sunt sărăcae în fibre, ceea ce duce la o digestie îngreunată.

Dacă ai greaţă, alcoolul ar trebui să fie printre ultimele băuturi pe care să le consumi. Din punct de vedere nutriţional, alcoolul nu are nutrienţi, proteine şi vitamine. Alcoolul este toxic pentru stomac şi schimbă metabolismul ficatului, potrivit specialiştilor. Consumul în exces de alcool cauzează indigestie, precum şi alte probleme de sănătate.