Ce să mănânci şi ce să eviţi când eşti bolnav

1 2 jpg jpeg

În caz de indigestie Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să consumi banane, orez şi pâine prăjită.

„Diareea poate avea multe cauze, printre care boala Crohn sau colita. Este important să mergi la medic dacă simptomele continuă pentru mai mult de două săptămâni sau mai devreme în cazul în care apar semne de deshidratare ori în cazul în care este însoţită de febră, de sânge, durere severă, greaţă şi vărsături severe“, spune James Lee, gastroenterolog la Saint Joseph Hospital din California, SUA.

De asemenea, sunt indicaţi fulgii de ovăz, cartofii fierţi, biscuiţii şi carnea de pui şi de curcan, fără piele, la cuptor.

Încearcă să eviţi însă bomboanele, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza şi fasolea.

În caz de constipaţie

Constipaţia poate apărea atunci când nu mănânci suficiente fibre integrale, fructe şi legume, care stimulează digestia . „Adultii au nevoie între 25 şi 30 de grame de fibre pe zi ", spune Dr. Lee, citat de CNN.

Cele mai bune alimente pe care le poţi mânca sunt cerealele, nucile, fasolea, prunele, fulgii de ovăz , seminţele de in, broccoli, perele şi merele. Bea între şase şi opt pahare de apă pe zi.

Alimetele care nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu constipaţia sunt ciocolata, produsele lactate, dar şi suplimente de fier.

Durere în gât

Când ai o durere în gât , mai multe alimente pot calma durerea. Combină ceai călduţ de mentă, care are efecte analgezice şi anestezice şi miere, ideală fiind cea de Manuka, care este cunoscută pentru proprietăţile sale de vindecare.

Alimentele moi, cremoase cum ar fi supele cremă, piureul de cartofi, iaurtul, omleta şi cremele de brânză sunt şi ele indicate.

Evită lichidele fierbinţi şi alimentele dure, cum ar fi chipsurile, fructe cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea, gâtul.

Dureri musculare

„Pentru dureri musculare este recomandtă o dietă cu produse alimentare care conţin magneziu sau calciu", spune Kristine Arthur, internist la Orange Coast Memorial Medical Center din Fountain Valley, California.

Cele mai bune alimente sunt nucile, bananele, fasolea, verdeţurile, avocado, cât şi somonul, iaurtul şi sucul de portocale. Nu sunt indicate alimentele care deshidratează.

Dureri de cap

Deshidratarea este una dintre principalele cauze care duc la apariţia durerilor de cap. Cele mai bune alimente sunt lichidele. Bea două-trei căni cu apă şi aşteptă 20 de minute pentru a vedea dacă te simţi mai bine.

În ciuda faptului că poate duce la deshidratatre, cofeina ajută la calmarea durerilor de cap. Trebuie ca pentru fiecare ceaşcă de cafea să bei o cantitate egală de apă pentru a evita deshidratarea.

Nu sunt indicate mâncărurile care conţin îndulcitori artificiali, ciocolata, vinul roşu, hot-dog-ul, mezeluri şi fructele uscate.