Ce fructe previn apariţia cancerului

1 2 jpg jpeg

Rodia previne cancerul de sân

Antioxindaţi se găsesc şi în rodie, fructul care are efect vindecător şi de prevenire în diverse tipuri de cancer: de sân, de colon, de plămâni sau de prostată. Kiwi apără plămânii şi ficatul Antioxindaţii şi vitamina C pe care le conţin fructele kiwi previn efectele radicalilor liberi şi stresul oxidativ care poate duce şi la apariţia cancerului mamar ori a unor tumori maligne la plămâni, la ficat. Citricele protejează stomacul Portocală, grepfrut, lămâie, mandarină, clementină, pomelo – toate reprezintă surse bune de vitamina C, îţi asigură necesarul zilnic de fibre, potasiu, acid folic şi, în acelaşi timp, previn forme de cancer precum cel de stomac, laringian sau faringian.

Prezenţa în compoziţia ananasului a unei enzime care se numeşte bromelină face din acest fruct unul cu efect anticancer. Bromelina afectează structura tumorilor, stopând sau încetinind evoluţia cancerului, şi influenţează pozitiv dezvoltarea normală a celulelor sănătoase.

Un măr pe zi ţine doctorul departe din mai multe motive. Unul dintre ele este acela că au în compoziţie procianidină, o substanţă care distruge celulele canceroase. Un alt motiv este prezenţa în coaja de măr a unor compuşi numiţi triterpenoide care stopează creşterea celulelor canceroase, îndeosebi a acelora depistate la ficat, sâni sau colon.