Ce beneficii are rodia

Beneficiile consumului de rodie - previne îmbătrânirea Pe lângă acţiunile ei antibacteriene şi antivirale, rodia are numeroase beneficii. Datorită conţinutului bogat în zaharuri, acid citric, malic, vitamina C, taninuri şi alte vitamine, rodia previne îmbătrânirea, contribuind la reducerea semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii. Aşadar, rodia te ţine mai mult timp tânăr, arătos şi sănătos.
Medicina tradiţională indiană recomandă seminţele de rodii, pisate şi amestecate cu lapte, pentru dizolvarea microcalculilor renali, dar de altă natură decât cea oxalică. Deci rodia poate vindeca anumite afecţiuni ale rinichilor.
Florile de rodii sunt utile în dizenterie, dureri de stomac şi tuse, fiind un aliment ce nu trebuie să lipsească în răceli sau scăderea sistemului imunitar.
Frunzele, florile şi seminţele au, în amestec, acţiune vermifugă. Rodia conţine o substanţă numită pelletierină, care ajută la omorârea unor paraziţi intestinali, precum tenia (Taenia serrata), Ascaris sau Anky lostoma. În astfel de cazuri dozele trebuie recomandate de către un medic.
Fructele, dulci-acrişoare şi extrem de răcoritoare, consumate aşa cum sunt cât se poate de des, au efect astringent, cardiac şi stomahic şi pot calma anumite tipuri de febră. Se folosesc mai ales în prepararea şerbeturilor şi siropurilor. De altfel, există inclusiv vin de rodii, extrem de sănătos, băut fără exces.
După anumite studii, rodiile ajută la reglarea glicemiei şi stopează înaintarea bolii Alzheimer. O echipă de specialişti americani au demonstrat că sucul de rodii reduce colesterolul şi ajută în tratarea unor boli de inimă, fiind excelent în reducerea tensiunii arteriale.
Sucul de rodii este excelent pentru fertilitate, în tratarea osteoartritei, a hemoroizilor, dar şi a anumitor tipuri de cancer, precum cancerul de prostată.