Ce alimente să nu consumi seara

1 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, este foarte important să fii atent la alimentele pe care le consumi la cină, întrucât multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii, în timp ce altele sunt mai greu de digerat şi îţi pot afecta calitatea somnului.

Carnea roşie

Fără îndoială, carnea roşie este bogată în proteine şi se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte, fapt ce poate întârzia apariţia somnului, dar poate provoca şi gaze, balonare etc.

Totuşi, dacă îţi doreşti neapărat carne pentru masa de seară, optează pentru un piept de curcan, o variantă mult mai sănătoasă şi cu mai puţine grăsimi. Stropeşte pieptul cu un pic de lămâie pentru a ajuta digestia.

Pizza

Pizza este un fel de mâncare mai potrivit pentru prânz şi nu pentru cină. De asemenea, blatul de pizza este realizat din făină rafinată, bogată în grăsimi, astfel că sunt necesare mari eforturi în procesul de digestie. În cazul în care nu te poţi abţine, optează pentru o pizza cu legume, cu blat din făină integrală.

Lapte

În mod normal, laptele cald este un aliment consumat seara, înainte de culcare, care ne ajută să dormim mai bine, mai ales dacă adăugăm şi puţină miere.

Totuşi, laptele nu este recomandat a fi consumat seara din mai multe motive: este greu de digerat din cauza lactozei şi este bogat în calciu şi proteine animale, două componente care îngreunează digestia. Optează pentru laptele de migdale, care este mult mai uşor şi îmbunătăţeşte, de asemenea, calitatea somnului.

Salata verde

Nimic nu este mai sănătos decât o salată bună, însă aceasta nu este cea mai bună opţiune pentru cină: salata verde (la fel ca şi ţelina) este bogată în fibre insolubile, care pot provoca gaze intestinale şi stări de balonare, dacă este consumată seara.

Usturoi şi ceapă

Usturoiul şi ceapa trebuie consumate cu moderaţie mai ales seara, întrucât pot declanşa inflamarea mucoasei stomacului, astfel că riscul de apariţie a disconfortului abdominal este destul de ridicat.