Ce alimente putem congela şi pentru cât timp

Nu în ultimul rând, congelarea alimentelor previne dezvoltarea de bacterii, astfel că acestea pot fi consumate după perioade îndelungate de timp.
Iată, aşadar, o listă completă a alimentelor care pot fi congelate, precum şi pentru cât timp!
Pâine şi deserturi
Pâine - poate fi ţinută la congelator până la o lună (dacă este coaptă) şi până la 3 luni (aluatul); Prăjiturile (din aluat dospit) - se congelează cel mai bine fără creme şi glazuri (6 luni), iar cele cu fructe chiar şi un an; Brioşele şi cozonacii - se păstrează până la 6 luni.
Carne
Miel şi mânzat - 6 luni;
Cotlet de porc - între 4 şi 6 luni;
Friptură de porc - între 4 şi 12 luni;
Cotlet carne de vită - între 4 şi 6 luni;
Pui şi curcan - 12 luni;
Limbă, ficat, rinichi şi inimă - între 3 şi 4 luni;
Şunca - 2 luni;
Hamburger crud - 3-4 luni;
Bacon - 1 lună.
Nu congela decât carne de bună calitate şi foarte proaspătă. Înlăturaţi de pe ea cât mai mult din grăsime şi din oase. Împachetaţi carnea în mai multe straturi de ambalaj, pentru a evita „arsura” (deshidratarea) ce apare la alimentele care au intrat în contact direct cu gheaţa din congelator. Separaţi cotletele, costiţele, antricoatele şi hamburgerii, aşezând între acestea foi de hârtie cerată. Congelaţi carnea rapid; congelarea lentă îi scade calitatea.
Peşte
Peşte slab - 6 luni;
Peşte gras - 2-3 luni;
Peşte gătit - între 4 şi 6 luni;
Peşte afumat - 2 luni.
Lactate şi ouă
Unt - între 6 şi 9 luni;
Margarină - 12 luni;
Brânză de vacă - 1 lună;
Brânza maturată - 6 luni;
Brânza slabă - 6 luni;
Îngheţată - 2 luni;
Iaurt - 1-2 luni;
Ouă - 1 lună.
Fructe şi legume
Citrice - 1 lună;
Alte fructe - între 9-12 luni;
Nuci - 3 luni;
Legume - între 8-12 luni;
Supă de legume sau carne - 2-3 luni.
Băuturi
Lapte - între 3 şi 6 luni;
Suc natural de fructe - 6 luni;
Suc concentrat - 12 luni.