Ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta unui bolnav de cancer pulmonar

1 2 jpg jpeg

Cancerul pulmonar reprezintă o creştere a unor celule anormale în plămân. Aceste celule se înmulţesc şi cresc într-un ritm mai rapid decât celulele normale. Mai multe celule cancerose ataşate unele de altele formează o tumoră.

Spre deosebire de majoritatea altor tipuri de cancer, ale căror cauze sunt adesea necunoscute, cauza principală a cancerului pulmonar este reprezentată, la peste 90% din pacienţi, de fumat. Corelaţia dintre fumat şi cancer a fost descoperitp încă din anii 1950.

În cazul persoanelor care suferă de cancer pulmonar, o dietă strictă şi echilibrată este extrem de importantă! Iată ce ar trebui să includă alimentaţia!

Multe proteine

Potrivit Societăţii Americane de Cancer, lipsa proteinelor din alimentaţie poate întârzia vindecarea cancerului pulmonar.

În acest caz, vorbim de proteine de înaltă calitate precum peşte, ouă şi cantităţi mici de carne de vită.

Mai multe fructe şi legume

Alimentaţia unui bolnav de cancer pulmonar trebuie să includă fructe şi legume din abundenţă, pentru a stimula metabolismul dar şi pentru a creşte energia bolnavului.

Ceai verde

Se recomandă consumul a cel puţin 2 căni de ceai verde zilnic, deoarece această băutură miraculoasă conţine de 500 de ori mai mulţi antioxidanţi decât orice altă sursă de vitamina C.

Licopen

Alimente precum roşiile, pepenele roşu sau papaya conţin cantităţi însemnate de licopen, un antioxidant puternic care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi înlesneşte simptomele severe ale cancerului.

Porţii mici şi dese de mâncare

Porţiile mici şi dese de mâncare îi vor asigura pacientului o cantitate suficientă de proteine, carbohidraţi şi alţi nutrienţi necesari.

Geai de ghimbir pentru stomacul deranjat

Ceaiul de ghimbir este de mare ajutor pentru calmarea stomacului deranjat. În plus, infuzia intăreşte imunitatea datorită cantităţii mari de antioxidanţi din compoziţia ghimbirului.

Multe fibre

Din cauza tratamentului specific, bolnavii de cancer pulmonar se confruntă adesea cu episoade severe de constipaţie.

Din alimentaţia acestuia nu ar trebui să lipsească fulgii de ovăz şi cerealele integrale.

Legume moi

Pentru că pacienţii cu cancer pulmonar întâmpină dificultăţi în înghiţirea alimentelor, se recomandă ca legumele să fie gătite la abur pentru a fi mai uşor de mestecat şi de înghiţit.