Cât de sănătoşi sunt covrigii

2 jpg jpeg

Când vine vorba de o gustare înainte de şcoală, de job sau de un examen, cei mai mulţi români aleg covrigul ieftin şi bun, care ţine de foame şi este perfect pentru momentele de grabă. În ultimii ani, oraşele au fost invadate de covrigării şi patiserii, asta pentru că viteza cu care se desfăşoară vieţile oamenilor necesită şi gustări rapide.

Cât de sănătoşi sunt covrigii – produsele pe bază de făină albă rafinată, inclusiv covrigii, îngraşă şi nu au elemente nutritive

Însă, un lucru este sigur, aceste produse rapide au mai multe dezavantaje decât avantaje. La întrebarea cât de sănătoşi sunt covrigii, răspunsul este că aceştia ne pot periclita sănătatea dacă sunt consumaţi în exces.

Cele mai multe simigerii fierb covrigii în exces de substanţe potenţatoare de gust şi zahăr, astfel că un covrig are până la 300 de calorii, dar nu conţine nicio substanţă nutritivă. Conţinutul crescut de zahăr favorizează supraponderabilitatea şi riscul dezvoltării diabetului. Mai mult, conţinutul mare de carbohidraţi din covrigi favorizează apariţia bolilor de inimă.

Cât de sănătoşi sunt covrigii – creşte riscul de diabet şi supraponderabilitate, datorită conţinutului mare de zahăr şi alte substanţe care îi dau gust

Chiar dacă ţin de foame, covrigii nu au nicio valoare nutritivă, practic organismul nu extrage necesarul de vitamine şi fibre de care are nevoie zilnic. În plus, ingredientele din care se fac covrigii nu sunt cele mai sănătoase, mai ales dacă ne gândim la potenţatorii de gust.

Produsele din făină albă rafinată ne afectează intestinul gros, dar şi pancreasul, iar covrigii au devenit masa preferată a multor români. Însă, medicii nutriţionişti avertizează că o cantitate mare de covrigi consumaţi în mod regulat poate afecta sănătatea grav. Moderaţia în consumul alimentelor de patiserie este singura recomandată.

Cât de sănătoşi sunt covrigii – covrigii calzi sunt un pericol pentru stomac

Deşi toată lumea preferă covrigul cald, medicii atenţionează că acesta este foarte periculos pentru stomac, deoarece îl irită. Aşadar, e bine să se consume covrigii reci, sunt mai puţini dăunători decât cei calzi. Nutriţioniştii au atenţionat şi în privinţa kilogramelor în plus la persoanele care consumă zi de zi covrigi. Se pare că acestea au o greutate de două ori mai mare decât cei care consumă foarte rar, o dată pe lună.